Vengriją ištiko pykčio priepuolis: skelbiama, kas atvyko į NATO  ()

Vengrijoje kilo pykčio priepuolis dėl Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmitrijaus Kulebos vizito į NATO būstinę Briuselyje balandžio 4 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Peteris Szijjarto sakė, kad tai yra Aljanso „vienybės pažeidimas“.

„Ukrainos užsienio reikalų ministro pakvietimas į NATO užsienio reikalų ministrų susitikimą yra NATO vienybės pažeidimas“, – diplomatą socialiniame tinkle „Twitter“ cituoja Zoltanas Kovačas, tarptautinių ryšių ir užsienio ryšių valstybės sekretorius.

Kartu nurodoma, kad oficialusis Budapeštas rems Kyjivo integracijos į NATO pastangas „tik tuo atveju, jei jis atkurs vengrų teises Užkarpatėje“.

Balandžio 4 d. Briuselyje, Šiaurės Atlanto aljanso būstinėje, įvyko Ukrainos ir NATO komisijos posėdis, kuriame dalyvavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba. Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sušaukė susitikimą, nepaisant Vengrijos bandymų blokuoti šiuos susitikimus per pastaruosius šešerius metus.

 

Susitikimo pradžioje J. Stoltenbergas pareiškė, kad Ukrainai reikia daugiau paramos, nei žadėjo NATO valstybės narės. Susitikimo metu aptartas politinės ir praktinės paramos Ukrainai stiprinimas, Ukrainos vykdomos reformos kovoje su korupcija, teisinės valstybės stiprinimas ir tautinių mažumų teisių apsauga.

Po susitikimo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba sakė, kad klausimas dėl Ukrainos narystės Aljanse buvo išbrauktas iš darbotvarkės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(30)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()