RF pranešė virš Baltijos jūros perėmusi JAV bombonešius. Skelbiama Pentagono reakcija  ()

Rusijos Federacijos krašto apsaugos valdymo centras pranešė, kad prie Rusijos sienos virš Baltijos jūros pasirodė du JAV bombonešiai, galimai su branduoliniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija pranešė, kad du JAV strateginiai bombonešiai buvo netoli Rusijos sienos virš Baltijos jūros. Pentagonas savo ruožtu nurodė faktą, kad įvyko dviejų amerikiečių bombonešių B-1 ir Rusijos lėktuvų „sąveika“. Apie tai pranešta „BBC Russian Service“.

Rusijos karinė vadovybė pranešė, kad reaguojant į tokius JAV veiksmus į orą buvo paleistas naikintuvas „Su-27“. Tačiau nenurodoma, kada tiksliai įvyko šis incidentas.

„Rusijos naikintuvo įgula priskyrė oro taikinius dviem JAV oro pajėgų strateginiams bombonešiams B-1B, - sakoma centro pranešime. - Ir užėmė nustatytą oro tarnybos zoną“.

 

Tačiau užsienio kariniams orlaiviams palikus Rusijos Federacijos sieną, Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas grįžo į bazinį aerodromą, rašoma leidinyje.

Gegužės 23 d. vykusioje spaudos konferencijoje Pentagono spaudos sekretorius Patas Ryderis įvertino tai, kas nutiko, kaip nedidelį incidentą, apie kurį nereikėtų pranešti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: