[ŽT] Kažkas nutiko su branduoliniais ginklais. Pavojingai keičiasi Lukašenkos retorika  (2)

Remiantis Informacijos saugumo centro analitikų išvadomis, A. Lukašenka galėjo įgyti Rusijos branduolinių ginklų kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 29 d. Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centras išanalizavo Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pasisakymus dėl branduolinio ginklo. Iš diktatoriaus žodžių matyti, kad jis tikrai neva kontroliuoja į Baltarusiją atgabentus Rusijos branduolinius ginklus. A. Lukašenkos retorikos analizė paskelbta centro „Telegram“ kanalo santraukoje.

Pastaruoju metu Baltarusijos prezidento branduolinė retorika kiek pasikeitė, pažymi pranešimo autoriai. Visų pirma, ji tapo grėsmingesnė. Pavyzdžiui, politikas pasakojo, kad jo pavaldiniai kuria specialų branduolinio ginklo panaudojimo algoritmą. Algoritmo ypatumas yra tas, kad ginklai bus naudojami iš karto, kai tik „mes (A. Lukašenka ar Baltarusija) būsime užpulti“.

Anksčiau buvo manoma, kad Baltarusijos diktatorius nevaldė „raudonojo mygtuko“. V. Putinas patikino, kad taktiniai branduoliniai užtaisai, kurie buvo atgabenti į Baltarusijos saugyklas, buvo kontroliuojami iš Kremliaus. Tuo tarpu A. Lukašenka kalba taip, lyg kontrolė būtų jo rankose.

 

Situacijos pasikeitimą liudija diktatoriaus frazė: jis pareiškė, kad, pirma, tai „mūsų ginklas“, antra, „panaudosime“.

Centro mokslininkai pastebėjo, kad A. Lukašenkos retorika pasikeitė po nepavykusio V. Putino šefo Jevgenijaus Prigožino maišto. A. Lukašenka esą įtikino maištininką pasiduoti, todėl yra prielaida: ginklų kontrolė yra V. Putino užmokestis už „vagneriečių“ raminimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(33)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)