„Jei be Rusijos, tai be Rusijos.“ Skelbiama galinga Zelenskio reakcija (Video)  ()

Ukrainos prezidentas ragina pasaulio bendruomenę daryti ryžtingą spaudimą Rusijai, kad įsibrovėliai netrukdytų Ukrainos grūdų eksportui per Juodąją jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo į Rusijos pareiškimą apie pasitraukimą iš „grūdų sandorio“. Jis pasiūlė Turkijai ir Jungtinėms Tautoms pratęsti Juodosios jūros grūdų iniciatyvą dėl Ukrainos grūdų pristatymo į kitas pasaulio šalis be šalies agresorės.

Juodosios jūros grūdų iniciatyva gali ir turėtų veikti ateityje – jei be Rusijos, tai be Rusijos. Grūdų eksporto sutartis – tai susitarimas su Turkija ir JT – lieka galioti. Dabar reikalingas tik jo tikslus įgyvendinimas ir ryžtingas pasaulio spaudimas prieš teroristinę valstybę“, – sakė jis vakariniame kreipimesi į ukrainiečius.

Šiuo klausimu Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad išsiuntė oficialius laiškus Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui ir JT generaliniam sekretoriui António Guterresui su pasiūlymu trišaliu formatu tęsti Juodosios jūros grūdų iniciatyvos ar jos ekvivalento darbus.

Ukraina, JT ir Turkija gali kartu užtikrinti maisto koridoriaus veikimą ir laivų patikrinimą“, – sakė M. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad Juodosios jūros grūdų iniciatyvos dėka į 45 pasaulio šalis jau eksportuota beveik 33 mln. tonų žemės ūkio produkcijos, o  į Afrikos ir Azijos šalis – ji sudaro 60 proc.

 

„Ukrainos pozicija visada buvo ir bus kuo aiškesnė: niekas neturi teisės griauti bet kurių žmonių aprūpinimo maistu linijų. Jei būrys žmonių kažkur Kremliuje mano, kad jie neva turi teisę nuspręsti, ar maistas bus ant stalų įvairiose valstybėse: Egipte ar Sudane, Jemene ar Bangladeše, Kinijoje, Indijoje, Turkijoje, Indonezijoje, tada pasaulis turi galimybę parodyti, kad šantažuoti niekam neleidžiama“, –  pabrėžė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()