[ŽT] „Jei tai tiesa, bus galingas smūgis Kremliui“  (1)

Krymo okupaciniai „autoritetai“ sustabdė eismą tiltu per Kerčės sąsiaurį, jungiantį okupuotą pusiasalį su Rusija. Tai įvyko pirmadienio rytą po pranešimų apie sprogimą, dėl kurio dalis tilto sugriuvo ir žuvo du žmonės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-19 [ŽT] „Jei tai tiesa, bus galingas smūgis Kremliui“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Financial Times“.

„Jei pasitvirtins, kad tai buvo antrasis Ukrainos išpuolis prieš Krymo tiltą, kurį 2018 metais  iškilmingai atidarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tai bus dar vienas žeminantis smūgis Kremliaus prestižui ir galbūt jo galimybėms aprūpinti karius, kurie valdo pietinius Ukrainos regionus“, – rašo leidinys.

FT primena, kad tiltas jau buvo apgadintas spalį per išpuolį, dėl kurio Rusijos valdžia buvo priversta laikinai jį uždaryti. Renovacija truko kelis mėnesius ir galiausiai konstrukcija buvo visiškai atstatyta.

Tiltas atlieka svarbios jungiamosios grandies tarp Rusijos ir okupuotų Ukrainos teritorijų vaidmenį ir yra naudojamas gabenti karius, tankus ir kitus karinius krovinius Kremliaus okupacinėms pajėgoms Pietų Ukrainoje. Vienintelis kitas tiekimo kelias – per vadinamąjį „sausumos koridorių“, kurį Maskva sukūrė įsiverždama ir užimdama Donecko, Zaporožės ir Chersono regionų dalis. Praėjusį rugsėjį V. Putinas paskelbė apie šių regionų „aneksiją“.

 

„Tačiau šis kelias siauras ir susijęs su sunkumais, nes Ukrainos brigados savo kontrpuolimo metu savo dėmesį sutelkė į bandymą užblokuoti šį sausumos koridorių“, – pažymi medžiagos autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(5)
(55)

Komentarai (1)