„Putinas smogė Turkijai. Erdoganas to neatleis.“ Skelbiami netikėti įvykiai  ()

El Muridas įsitikinęs, kad raketų ataka prieš grūdų sandėlį Čornomorske, Ukrainoje, turės labai nemalonių pasekmių Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 19-osios naktį Rusijos kariuomenė Ukrainos Čornomorske pataikė į saugyklą, sunaikindama apie 60 tūkst. tonų grūdų. Tai supykdė R. T. Erdoganą – „atsakymas“ neišvengiamas.

Tai buvo labai neapgalvotas emocinis Maskvos sprendimas. Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos karybos ir politikos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Smūgiu į uostą rusai „atšventė“ grūdų sandėrio pabaigą, kuriam patys padėjo tašką. Naikindami ukrainietiškus grūdus, jie užtikrino, kad sandoris bus pratęstas be Rusijos Federacijos, pavyzdžiui, Turkijos karo laivų vilkstinės pavidalu. Maskva nerizikuoja įsitraukti į tiesioginį karinį konfliktą su Ankara. Nepaisant to, Rusijos problemos su Turkija paaštrės, įsitikinęs El Muridas.  

Kremlius turi specifinį planavimo bruožą: jis niekada nenumato plano „B“, jei kas nors nepavyks. Ir šiuo atveju iš tikrųjų grūdų naikinimas yra smūgis ne tik Kyjivui, bet ir kišeninei Turkijai, kuri uždirba iš sandorio“, – sakė Rusijos ekspertas.

 

Jis įsitikinęs, kad Ankara nepaliks be atsako tokio rusų smūgio jų finansiniams ir geopolitiniams interesams. Kremlius turėtų tikėtis labai nemalonaus „atsakymo“.

„Turkija turi daug galimybių be tiesioginio atsako per Novorosijsko terminalus. Tai ir Sirija, ir Libija, ir Užkaukazė, ir Vidurinė Azija. O Volgos regione Turkijos įtaka yra gana didelė“, – sakė Rusijos Federacijos tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: