Prasidėjo Lenkijos pasieniečių puolimas iš Baltarusijos. Skelbiama netikėta žinia (Video)  ()

Lenkija įsitikinusi, kad grindinio akmenis ir plytas prie užtvaros pristato Baltarusijos tarnybos. Be to, Baltarusijos pasieniečiai pažeidėjus moko, kaip patogiau nelegaliai kirsti sieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje vyksta išpuoliai prieš lenkų darbuotojus. Žmonės iš Baltarusijos svaido į pareigūnus akmenis ir medžių šakas. Tai liepos 25 dieną socialiniuose tinkluose paskelbė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

„Kažkada už sienos apsaugą atsakingos Baltarusijos tarnybos organizuoja ir skatina nelegalų sienos kirtimą“, – pabrėžė ministerija.

Lenkijoje teigiama, kad Baltarusijos pasieniečiai pažeidėjams parodo patogias vietas nelegaliai kirsti sieną. Tarnyba įsitikinusi, jog užsieniečių tikslas – nors ir nelegaliai patekti į ES šalį.

 

„Atakoms panaudotos plytos, grindinio akmenys prie užtvaros rasti neatsitiktinai – juos pristato ir surenka Baltarusijos tarnybos. O Lenkijos sieną bandančių kirsti žmonių veiksmai, prieštaraujantys dabartinėms taisyklėms, kelia grėsmę pareigūnų gyvybei ir sveikatai“, – pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Pasieniečiai pasidalijo vieno išpuolių filmuota medžiaga ir nurodė, kad tuo metu nelegalius imigrantus supykdė susitikimas su patruliais. Pažeidėjai buvo nepatenkinti, kad Lenkijos sieną saugo ne tik techninė užtvara.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(11)
(38)

Komentarai ()