[ŽT] JAV skelbia kietą žinią. Kaip reaguos, jei „Wagner“ pajudės į Lenkiją ar Lietuvą  ()

Vašingtone buvo akcentuojama, kad samdiniai iš „Wagner“ grupuotės dirba tik pagal Kremliaus nurodymus. JAV pasakė, kaip vertins struktūros „Wagner“ veiksmus pažeidus Lenkijos sieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 [ŽT] JAV skelbia kietą žinią. Kaip reaguos, jei „Wagner“ pajudės į Lenkiją ar Lietuvą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atakos prie sienos su Lenkija bus vertinamoss kaip Rusijos Federacijos puolimas, pabrėžė Jungtinių Amerikos Valstijų atstovė Jungtinėse Tautose Linda Thomas-Greenfield, Saugumo Taryboje kalbėjusi specialioje Vašingtono prezidentūros konferencijoje.

Ji buvo paklausta, kiek JAV nerimauja dėl samdinių iš „Wagner“ buvimo šalia Baltarusijos ir Lenkijos sienos. L. Thomas-Greenfield patvirtino, kad Vašingtonas tikrai nerimauja dėl šios problemos, o jei „muzikantai“ vis tiek nuspręs prasiveržti pro pasienio įtvirtinimus, tai Amerikos pusė kvalifikuos kaip tiesioginį Rusijos puolimą prieš NATO šalį.

Be to, ji pabrėžė, kad „vagneriečiai“ veikia ne savarankiškai, o glaudžiai bendradarbiaudami su Rusijos kariuomene ir Maskvos nurodymu.

 

„Ši grupė („Wagner“ - red.) dirba pagal Rusijos vyriausybės nurodymus. Jie neveikia autonomiškai nuo RF vadovybės ir kelia tiesioginę grėsmę mums visiems. Mes, savo ruožtu, esame įpareigoti paskelbti, kad bet kokie „Wagner“ samdinių išpuoliai bus vertinami kaip Rusijos vyriausybės išpuoliai“, – pažymėjo JAV atstovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()