[ŽT] „Turkija žaidžia labai gudrų žaidimą.“ Netikėta žinia, ką nusprendė Erdoganas (Video)  ()

Turkijos santykiai su Rusijos Federacija šiek tiek pablogėjo dėl kai kurių politinių sprendimų, tačiau tuo pat metu R. T. Erdoganas ir toliau normaliai bendrauja su V. Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turkijos santykiai su V. Putinu pablogėjo“, – S. Žirnovas apibūdino R. T. Erdogano poziciją dėl Rusijos Federacijos. Pasaulis nedaro pakankamo spaudimo Rusijai dėl sankcijų, o viltys, kad situacija pasikeis į gerąją pusę, yra menkos. Tai ypač pasakytina apie Turkiją ir Kiniją.

Tokią nuomonę buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas Sergejus Žirnovas išsakė interviu su Nataša Vlaščenko metu.

Turkija žaidžia labai gudrų žaidimą, kaip ir Kinija. Santykiai su V. Putinu šiek tiek pablogėjo, nes ji paleido „Azovo“ žmones, palaikė Ukrainos ir Švedijos kandidatūrą į NATO.

Tačiau tuo pat metu R. T. Erdoganas pakvietė V. Putiną atvykti į Turkiją. Prekybos apyvarta nesikeičia“, – pažymėjo ekspertas. S. Žirnovas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad tuo atveju, jei V. Putinas atvyktų į Turkiją, R. T. Erdoganas nedarytų jokio demaršo V. Putinui suimti.

 

„Jis (Erdoganas – red.) šia prasme yra toks rytietiškas žmogus. Jei kviečia, tai yra jo žodis, pareiga, ir, žinoma, jis nieko nepadarys“, – aiškino S. Žirnovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(19)
(-17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: