[ŽT] Rusija ir Kinija link JAV pasiuntė karinių laivų flotilę. Skelbiamas precedento neturintis karinis žingsnis  ()

Karo ekspertas ir į pensiją išėjęs JAV karinio jūrų laivyno kapitonas B. Sadleris šį incidentą pavadino „pirmuoju“ tokiu atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Kinija šią savaitę išsiuntė vienuolikos laivų grupę prie Aliaskos krantų.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis amerikiečių ekspertais, tai buvo didžiausia flotilė, artėjanti prie Amerikos krantų. Anot WSJ, laivai patruliavo Aleutų salose ir neįplaukė į Amerikos teritorinius vandenis. JAV atsiuntė keturis minininkus ir „P-8 Poseidon“ orlaivius stebėti flotilei.

JAV vadovybė patvirtino, kad Rusijos ir Kinijos laivai kartu judėjo prie Jungtinių Valstijų krantų, tačiau nenurodė, kur tiksliai jie yra, kiek jų, ir pridūrė, jog patruliavimas nekėlė grėsmės. Brentas Sadleris, vyresnysis paveldo fondo bendradarbis ir išėjęs į pensiją JAV karinio jūrų laivyno kapitonas, pavadino tokį incidentą „pirmuoju“.

„Atsižvelgiant į karo Ukrainoje kontekstą ir įtampą aplink Taivaną, šis žingsnis yra labai provokuojantis“, – pridūrė jis.

 

Senato Ginkluotųjų tarnybų komiteto narys Aliaskos senatorius Danas Sullivanas pavadino laivų atsiradimą prie Jungtinių Valstijų krantų priminimu apie „naują autoritarinės agresijos erą“.

Pavasarį laikraštis „The New York Times“, remdamasis Kinijos mokslinių publikacijų ir žiniasklaidos straipsnių analize, rašė, kad Kinija atidžiai tiria karą Ukrainoje ir analizuoja Rusijos klaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(53)
(-32)

Komentarai ()