JAV skelbia, kaip vyks derybos su Rusija  ()

JAV valstybės departamentas pažymėjo, kad Kremlius atsisakė dalyvauti „prasmingose taikos derybose“. Vašingtonas stengiasi įtikinti kuo daugiau šalių atsižvelgti į Ukrainos teritorinį vientisumą, siekiant taikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabija surengė derybas dėl Ukrainos, kuriose dalyvavo Kinija. Susitikimo detalėmis spaudos konferencijoje rugpjūčio 7 dieną pasidalijo JAV valstybės departamento atstovas Matthew Milleris.

Jis pabrėžė, kad JAV vyriausybė Kinijos dalyvavimą derybose laiko „produktyviu“. Tuo pat metu pareigūnas atsisakė atskleisti diskusijų detales ir susitikimą pavadino privačiu.

„Ilgą laiką kalbėjome, kad Kinijai būtų naudinga atlikti savo vaidmenį užbaigiant karą Ukrainoje, jei ji gerbia Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą“, – sakė M. Milleris.

Pranešėjas pabrėžė, kad Vašingtonui svarbu išgirsti apie situaciją Ukrainoje tiesiogiai iš savo atstovų. Saudo Arabiją jis taip pat pavadino derybų „šeimininke“. M. Milerio teigimu, šalis inicijavo susitikimą Kyjivo prašymu.

Be to, Valstybės departamento atstovas pasakė, kodėl Kremlius nedalyvauja derybose.

„Rusija atsisakė dalyvauti prasmingose ​​taikos derybose. Jei kada nors bus taikos derybos, Ukraina bus lyderė prieš Rusijos pusę. Jungtinės Valstijos džiaugiasi galėdamos atlikti bet kokį vaidmenį, kuris yra produktyvus mūsų Ukrainos partneriams, ir mes sveikintume bet kurią kitą šalį, kuri taip pat nori atlikti produktyvų vaidmenį“, – sakė M. Milleris.

 

Pranešėjas pabrėžė, kad karas Ukrainoje vis dar „aktyvus“, o Rusijos Federacija dar nesumažino savo „imperialistinių ambicijų“ ir nesėdo prie derybų stalo.

„Todėl ir toliau stengsimės įtikinti kuo daugiau pasaulio šalių, kad šis karas turi baigtis taip, jog būtų gerbiamas Ukrainos teritorinis vientisumas, jos suverenitetas. Tai šį savaitgalį išsakė Ukrainos pareigūnai, tai šį savaitgalį teigė JAV pareigūnai, ir toliau sieksime to, stengsimės įtikinti kuo daugiau šalių priimti tokį požiūrį į situaciją“, – sakė JAV pareigūnas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: