Bet kokia kaina. Putinas pradeda konfliktus už Ukrainos ribų (Video)  ()

Rusijos diktatorius yra žinomas savo bandymais išnaudoti savo oponentų silpnąsias vietas ir tam pasitelkia šantažą. Štai kokios Rusija gali turėti naudos iš perversmo Nigeryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos mokslų kandidatas, Vidurio ir Rytų Europos ekspertas Ivanas Preobraženskis. Jo nuomone, Vladimiras Putinas bet kokia proga darys spaudimą Vakarams.

V. Putinas bando sumažinti konfrontaciją su Vakarais, perkeldamas konfliktą už Rusijos ir Ukrainos sienų. Tai pirmą kartą paaiškėjo, kai „Wagner“ teroristinė organizacija buvo permesta į Baltarusiją.

Proceso metu paaiškėjo, kad karo nusikaltėlių buvimas prie NATO sienų tikrai gąsdina Vakarus. Kremlius įžvelgė įtampą Lietuvoje ir Lenkijoje ir nusprendė panaudoti „Wagner“ šių šalių spaudimui.

„Tokiu būdu V. Putinas sprendžia dideles problemas su minimaliais ištekliais, pagal tam tikrą scenarijų Lenkijai ir Lietuvai gali prireikti didesnės NATO paramos, o Vakarų Europos šalys išsigąs dėl paties karo Europos Sąjungos teritorijoje fakto“, – spėja politikos ekspertas.

V. Putino požiūriu tai leis jam vesti šantažo derybas su Vakarais. Pavyzdžiui, jos gali būti susijusios su sankcijomis Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui, nes V. Putinas labai suinteresuotas įsigyti Vakarų technologijų savo ginklams.

„Svarbu atsiminti, kad V. Putinas yra baimės kurstytojas. Daugeliu atvejų jis nekelia realių grėsmių, o bando pasinaudoti kitų baimėmis,“ - pabrėžė I. Preobraženskis.

 

Rusija jau daug metų bando išstumti Prancūziją iš Afrikos. Viena iš paskutiniųjų šiame regione Rusijos įtakon nepatekusių šalių buvo Nigeris. Todėl jo gatvėse pradėjus vykti Rusijos ir „Wagner“ palaikymo akcijoms, buvo nesunku atspėti, kas galėtų padėti vietos sukilėliams.

„Rusijos politika siekiama sukurti grėsmes ES ir jos įtakos zonoje esančių valstybių sienoms. V. Putinas negali duoti įsakymo „apšaudyti Drezdeną“, bet įlips į bet kokią nedidelę žaizdelę, kurią galės stipriau atverti“, – aiškino politikos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(7)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: