Prasidėjo vyrų „medžioklė“. Semiami visi, kas nori išvykti į Lenkiją  ()

Baltarusiai šaukimus pradėjo gauti praėjus kelioms dienoms po prašymo išduoti Lenkijos vizą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija pradėjo vyrų „medžioklę“: Baltarusijos piliečiai, kurie kreipėsi dėl darbo vizos Lenkijoje, pradėjo gauti šaukimus į armiją. Iš pradžių tokiam sutapimui nebuvo suteikta jokios reikšmės, tačiau situacijai ėmus kartotis, paaiškėjo, kad Minskas stebi savo potencialius šauktinius.

Vietinis leidinys „Zerkalo“ rašo, kad jų skaitytojas Vladimiras ketino prašyti Lenkijos darbo vizos, o praėjus kelioms dienoms po prašymo gavo šaukimą.

„Pats užsiregistravau per „VFS Global“ (Lenkijos vizų centras Baltarusijoje – red.), o po kelių dienų gavau šaukimą į armiją. Tada neteikiau tam jokios reikšmės“, – sako 20 m. metų vaikinas. Tačiau rugpjūčio pradžioje jo draugas taip pat kreipėsi dėl vizos ir po trijų dienų gavo šaukimą.

Šis sutapimas sukėlė daug klausimų jaunimui. Dabar Vladimirui atliekama medicininė apžiūra, o jo draugas jau iškviestas į treniruočių stovyklą. Beje, Vladimiras bandė išvykti iš Baltarusijos, tačiau jo tiesiog neišleido iš šalies. Paaiškėjo, kad prieš išvykstant jis turi tarnauti.

 

Leidinys rašo, kad iš šalies išvykti ketinančių baltarusių duomenis karių registracijos ir įdarbinimo tarnybos gali gauti po internetinės patikros procedūros Tarpbankinėje identifikavimo sistemoje (ISI), kreipiantis dėl vizos.

Norėdami tai padaryti, turite įvesti identifikavimo numerį ir telefono numerį. Ekspertai, susipažinę su sistemos veikimu, teigia, kad saugumo pajėgos gauna visus duomenis, kokio tipo vizos prašoma, prašymo pateikimo datą ir vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(32)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: