„Ne viskas taip blogai“. Kas pasikeis JAV prezidento rinkimus laimėjus Trumpui  ()

Kaip pasikeis parama Ukrainai, jei Donaldas Trumpas laimės JAV prezidento rinkimus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ruošiamasi prezidento rinkimams. Nepaisant susirūpinimo dėl Donaldo Trumpo, turinčio didelę paramą Respublikonų partijoje, pagalba Ukrainai bus tęsiama.

Politologas Maksimas Jani „24 kanalui“ sakė, kad Trumpas gali daryti kontroversiškus pareiškimus, nes yra opozicijoje – toks yra jo vaidmuo.

„Jei brėžtume paraleles su 2016-aisiais, kai laimėjo Trumpas, visi taip pat sakė, kad Ukrainai viskas bus blogai. Bet būtent jam einant prezidento pareigas buvo panaikintas letalinių ginklų tiekimo embargas ir parūpintos „Javelin“ raketų paleidimo sistemos“, – pabrėžė Jani.

„Ne viskas taip blogai“, – sako jis.

Rinkimų kampanija dažnai labai skiriasi nuo pačios prezidentūros. Be to, yra patarėjas nacionalinio saugumo klausimais ir gynybos ministras, kurių tikslas – perteikti karinės pagalbos Ukrainai svarbą.

Svarbiausia Ukrainai yra JAV nuolatinė dvipartinė parama. O jei pažvelgtume į istoriją, respublikonai SSRS atžvilgiu elgėsi daug griežčiau nei demokratai.

Rizikos egzistuoja

 

Nepaisant to, kas išdėstyta aukščiau, Trumpo retorika gąsdina. Visų pirma, buvęs JAV prezidentas teigė, kad Rusijos ir Ukrainos karą jam pavyks užbaigti jau pirmąją savo prezidentavimo dieną. Pakanka paskambinti tik dviem telefonais – į Maskvą ir Kyjivą.

Aišku, kad vargu ar kalbėsime apie Ukrainai palankų scenarijų. Greičiausiai karas gali būti tiesiog įšaldytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: