Tai rimta. Rusija slapta ruošia susitarimą su Turkija  ()

Žurnalistai susipažino su Rusijos ir Turkijos užsienio reikalų ministerijų bei atitinkamų ambasadų susirašinėjimu, iš kurio matyti, kad Rusija nori pakeisti Ukrainą, tiekiant grūdus pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija siekia sudaryti ekonominį susitarimą su daugeliu šalių dėl savo maisto, ypač grūdų, eksporto. Apie tai rašo „Bild“ rašo rugpjūčio 19 d.

Tuo pat metu Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas siūlo susitarimą, kuris apimtų sutarties su Ukraina atgaivinimą, taip susiejant Rusijos ir Ukrainos eksportą. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Ankara taip pat siekia „susitarimo tarp JT ir Rusijos Federacijos kartu su Juodosios jūros iniciatyva, dalyvaujant Turkijai.“

Kaip pažymi straipsnio autoriai, jei sandoris įvyks su JT palaiminimu, Kyjivas turės rinktis tarp saugaus „rusiškų“ grūdų, iš dalies pavogtų iš Ukrainos, eksporto ir vienašališkos atsakomybės už bado augimą pasaulyje.

„Susitarimas, pagal kurį Rusija nustos bombarduoti Ukrainos uostus, o Ukraina sustabdys atakas prieš Rusijos laivus, neatitinka Ukrainos interesų“, – sakė pirmaujančios Juodosios jūros žemės ūkio rinkos tyrimų bendrovės direktorius Andrejus Sizovas.

 

Kaip pažymi A. Sizovas, Ukraina toliau importavo ir eksportavo prekes per Dunojaus regioną net ir be Odesos uosto.

Leidinio teigimu, minėtame sandoryje taip pat dalyvaus Kataras ir Vengrija. Pranešama, kad už grūdus sumokės Kataras. Savo ruožtu Vengrija „specialiu reisu“ iš Kazanės Rusijoje per Stambulą į Budapeštą pristatys Vladimiro Putino patikėtinį Rustamą Minichanovą. Ten jis turėtų susitikti su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu ir Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Tuo pat metu Rustamas Minichanovas yra JAV, Kanados ir Ukrainos sankcijų sąrašuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(17)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: