Jau 2 kartus „pakišo“. Kaip Erdoganas tyčiojasi iš Putino (Video)  ()

Nuolatinis Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano susitikimo datos ir vietos atidėliojimas tik rodė Rusijos diktatoriaus pozicijos tarptautinėje arenoje silpnumą. Šios silpnybės Turkijos prezidentas nepraleido progos pabrėžti subtiliu diplomatiniu žaidimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia nuomone su „24 kanalu“ pasidalijo ekspertas, politikos technologas Michailas Šeitelmanas. Jis įsitikinęs, kad ilga dviejų šalių lyderių susitikimo organizavimo istorija buvo R. T. Erdogano rankose.

Rugpjūčio 7 dieną Turkijos žiniasklaida pranešė, kad paskutinę rugpjūčio savaitę Turkijoje turėjo įvykti V. Putino ir R. T. Erdogano susitikimas. Tačiau vėliau susitikimas Rusijoje buvo nukeltas į rugsėjo 8 d., o tai sukėlė diskusijų bangą dėl Kremliaus diktatoriaus „kelionių apribojimo“ statuso.

„R. T. Erdoganas du kartus melavo V. Putinui. Pirmą kartą, kai jis paskelbė, kad jų susitikimas įvyks Turkijoje, ir antrą kartą, kai pasakė, kad bus „užimtas“ G20 viršūnių susitikime ir JT Generalinėje Asamblėjoje,“ - sakė M. Šeitelmanas.

Iniciatyva surengti susitikimą viešai kilo iš Turkijos. Tačiau Rusija niekada oficialiai nepaskelbė, kad ruošiamasi būtent V. Putino vizitui užsienyje. Tai leidžia manyti, kad žiniasklaida paskelbė apie diktatoriaus vizitą į Turkiją, siekdama parodyti pasauliui, kad Rusijos lyderis nėra pasirengęs palikti savo šalies.

 

Antroji R. T. Erdogano provokacija įvyko rugpjūčio 21 d., kai jis per spaudos konferenciją Budapešte pasakė, kad susitiks su V. Putinu tik „jei bus tokia galimybė“. Apeliuodamas į savo įtemptą darbotvarkę, Turkijos prezidentas „netyčia“ prasitarė, kad V. Putinas nedalyvaus G20 viršūnių susitikime Indijoje, nors buvo ten pakviestas.

Pastaba! Tokio masto renginiuose, kaip G20 viršūnių susitikimas, šalių lyderių susitikimai yra itin įprasta praktika. Taigi R. T. Erdogano ir V. Putino susitikimas galėtų įvykti Indijoje, jei jis ten nuskristų.

 

O po kelių dienų Rusija Dmitrijaus Peskovo vardu paskelbė pareiškimą, kad Kremliaus diktatorius į Indiją nevyks – neva dėl to, kad „speciali karinė operacija“ atimdavo visą jo laiką.

„R. T. Erdoganas vienas žaidžia šį žaidimą prieš V. Putiną, kuriam nėra prasmės vengti susitikimo. Nes diktatoriui svarbu, kad pas jį atvyktų bent dalis pasaulio politikų,“ – pabrėžė politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: