„Tai didelis smūgis Erdogano autoritetui.“ Kas nutiko Sočyje pas Putiną (Video)  ()

Dmitrijus Gordonas teigė, kad Putinas ir R. T. Erdoganas dėl nieko nesutarė, o ir pats susitikimas buvo ne draugiškas, o sausas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas pokalbio su kolege Alesia Batsman metu pažymėjo, kad sensacingas Rusijos Federacijos ir Turkijos vadovų susitikimas buvo sausas, o spaudos konferencija – vangi. V. Putinas ir R. T. Erdoganas visiškai dėl nieko nesutarė.

Taip pat po susitikimo R. T. Erdoganas viename interviu sakė, kad kol kas net nėra perspektyvų pasiekti taiką Ukrainoje, o tai, beje, skaudžiai smogė jo autoritetui, nes jis teigia esąs pagrindinis derybininkas, galintis net nutraukti konfliktą. Šis derybų raundas, kaip rašo pasaulinės agentūros, skirtas ne R. T. Erdoganui, o V. Putinui, sakė D. Gordonas. R.T.Erdoganui nepavyko parodyti savo galios ir susitarti su V. Putinu. Daugelis netgi rašo, kad Turkijos lyderis prarado savo autoritetą ir įtaką.

„Tačiau jis po susitikimo V. Putiną pavadino draugu“, – pabrėžė Alesia Batsman.

 

„Na, klausyk, Turkijos lyderis yra Rytų politikas. Jis tave vadins „mano draugu“, „mano mylimu draugu“, o nustatytu laiku įsmeigs peilį į nugarą, nusišypsos ir pasakys: „Anksčiau buvai mano draugas, bet dabar tavęs nėra.“ Ten, kur R. T. Erdoganas dėstė, V. Putinas tik mokėsi,“ – sakė D. Gordonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(6)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: