FTB skelbia pavojų. JAV užplūdo Rusijos agentai  ()

JAV teritorijoje veikiančių Rusijos šnipų grėsmė nėra nauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Christopheris Wray'us perspėjo, kad JAV dirbančių Rusijos šnipų skaičius „vis dar per didelis“, nepaisant pastangų juos išsiųsti iš šalies.

Tai pranešė CNN, taip pat „Ukrinform.“

„Rusijos žvalgybos, turiu galvoje žvalgybos pareigūnų, pėdsakas Jungtinėse Valstijose vis dar yra per didelis, ir mes nuolat su tuo susiduriame, bandydami blokuoti, užkirsti kelią ir kliudyti visais įmanomais būdais“, – sakė Ch. Wray‘us šnipinėjimo muziejuje Vašingtone.

Kartu jis atkreipė dėmesį į pažangą mažinant Rusijos šnipus JAV.

„Pasakysiu, kad per pastaruosius kelerius metus Jungtinės Valstijos padarė didelę teigiamą pažangą mažindamos Rusijos žvalgybos pareigūnų skaičių JAV ir veiksmingai juos išvarydamos,“ – pridūrė Ch. Wray'us.

 

2018 metais Jungtinės Valstijos išsiuntė 60 Rusijos diplomatų, kurie buvo įvardinti kaip žvalgybos agentai, ir nurodė uždaryti Rusijos konsulatą Sietle, reaguodamos į Rusijos tariamą nervus paralyžiuojančios medžiagos panaudojimą apnuodijant buvusį Rusijos šnipą Sergejų Skripalį, gyvenantį Didžiojoje Britanijoje.

Rusijai dirba ne tik „tradiciniai žvalgybos pareigūnai“. 2020 metais JAV buvo suimtas Meksikos pilietis, apkaltintas padėjimu Rusijos žvalgybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: