2 versijos. Kažkas keisto su „Starlink“. „Muskas iš karto atspėjo, kad vyksta kažkas blogo...“  (4)

Istorikas Walteris Isaacsonas, kuriantis Elono Musko biografiją, nusprendė išsiaiškinti situaciją dėl palydovinio ryšio Kryme.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 2 versijos. Kažkas keisto su „Starlink“. „Muskas iš karto atspėjo, kad vyksta kažkas blogo...“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 10 d. savo „Twitter“ puslapyje istorikas nusprendė išsiaiškinti situaciją, apie kurią jau savaitę aktyviai diskutuojama Vakaruose ir Ukrainoje. Anot jo, Kyjive buvo manoma, kad „Starlink“ palydovinis ryšys apėmė visą Krymą.

Tačiau iš tikrųjų taip nebuvo, todėl ukrainiečiai paprašė E. Musko įjungti ryšius okupuotame pusiasalyje. Elonas neva iš karto atspėjo, kad vyksta kažkas blogo, ir atsisakė. Tuo pačiu metu „Washington Post“ žurnalistai tvirtina, kad E. Muskas specialiai įsakė inžinierių komandai išjungti palydovinį ryšį visame Kryme.

Dar 2023 metų vasarą tiriamasis žurnalistas Ronanas Farrow'as pirmasis pranešė, kad po invazijos į Ukrainą E. Muskas paskambino V. Putinui, o vėliau jį viešai palaikė. Būtent tada jis prabilo apie palydovinio ryšio virš Krymo atjungimą, kai Ukrainos antžeminiai dronai planavo atakuoti Rusijos Juodosios jūros laivyną. Praėjusią savaitę internete pasirodė nauja informacija apie slaptą „Starlink“ išjungimą.  

 

Pats E. Muskas teigė nieko neatjungęs dėl Krymo, tiesiog atsisakė Ukarinai suteikti papildomą ryšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: