„Rusai nori naujo prezidento.“ Netikėti įvykiai Rusijoje  ()

Rusai galvoja apie naują prezidentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos Ateities instituto vadovo Vadymo Denisenkos, parama dabartiniam Rusijos Federacijos vadovui mažėja ir šis procesas suaktyvėjo po karinio maišto. Tačiau kartu daugelis piliečių bijo jų laukiančios ateities.

Apie tai interviu „Espresso“ rugsėjo 12 dieną kalbėjo Ukrainos Ateities instituto vykdomasis direktorius, Ukrainos savanorių kariuomenės vado patarėjas Vadymas Denisenka.

Anot jo, Ukrainos ateities institutas ne kartą atliko sociologines apklausas Rusijoje ir per pastaruosius metus daug kas pasikeitė. Pasauliniu mastu rusų pozicijai įtakos turėjo „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino veiksmai šių metų birželį. Parama Kremliaus vyriausybei ir toliau mažėja.

„Per pastaruosius metus stipriai krito pasitikėjimo Vladimiru Putinu lygis, o to priežastis buvo Prigožino žygis, jis krito 7 %. Labiausiai krito Kadyrovo pasitikėjimo reitingas, minus 15 procentų“, – rašoma pranešime.

 

Rusai pirmą kartą pradėjo kalbėti apie tai, kad Vladimiras Putinas ateityje pasakys savo įpėdinio vardą.

„25 % rusų sako, kad nori matyti naują prezidentą. Beveik 50 % teigia, kad Putinas įvardins savo įpėdinį. Ir tarp tų, kuriuos jie laiko labiausiai tikėtinais pretendentais, yra Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas, kurio dabar, jei Putino nebūtų, reitingas yra 24 %, ir tai yra gera žinia mums, nes Putinas, išsigandęs šio skaičiaus, pradės naikinti savo artimiausius konkurentus“, – tęsė Vadymas Denisenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: