„Wagner“ ir branduoliniai ginklai. Lukašenka pribloškė savo nauja kalba  ()

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka kreipėsi į baltarusius. Kalbėdamas jis pažadėjo, kad šalyje nebus karo, bet pamiršo, jog jau įtraukė Baltarusiją į Rusijos karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aleksandras Lukašenka pamiršo apie netiesioginį savo šalies dalyvavimą kare prieš Ukrainą ir pradėjo kalbėti apie „taiką“. Jis pareiškė, kad Baltarusija „niekam negrasina“, nors 2022 metais būtent iš jos teritorijos rusai pateko į Ukrainos šiaurę ir iš ten apšaudė taikius Ukrainos miestus.

A. Lukašenka savo kalbos metu pabrėžė, kad jo valstybė „niekuo nesižavi“, nei atominiais ginklais, nei „Wagner“ daliniais.

Akivaizdu, Baltarusijos diktatorius pamiršo, kad būtent jo iniciatyva į Baltarusiją „išvykę“ „vagneriečiai persikėlė prie Lenkijos sienos. Taip pat neatsimena A. Lukašenka apie savo grasinimus Rusijos branduoliniais ginklais.

„Šiuolaikinėmis sąlygomis Baltarusijos teritorijoje karo nebus. Nes tai neįmanoma,“– sakė šalies vadovas.

Tačiau jis svarsto galimybę, kad „duok Dieve, kas nors nutiktų“. Tada, anot jo, visi baltarusiai taps Bresto tvirtove ir gins savo žemę iki paskutinio kareivio.

„Tai darysime vardan taikos savo gimtojoje žemėje, vardan Baltarusijos, kurią kuriame pergalėmis, pasiekimais, patirtimi ir didvyriškų protėvių atmintimi,“ – sakė diktatorius.

 

Aleksandras Lukašenka priminė keletą istorinių faktų.

„Ir tada niekam negrasinome. Bet iš esmės buvome nušluoti nuo žemės paviršiaus. Praėjusiame kare netekome kas trečio žmogaus. O tada nerūpestingumas ir abejingumas suvaidino svarbų vaidmenį, dėl kurio vos netekome Baltarusijos“, – prisiminė jis Antrąjį pasaulinį karą.

Save pasiskelbęs diktatoriumi nepamiršo pabrėžti, kad baltarusiai „mokosi istorijos“. Tačiau istoriniai duomenys rodo, kad agresoriaus sąjungininkai visada gauna tai, ko nusipelnė, tačiau šios pamokos jis neišmoko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()