Neįtikėtina. Paaiškėjo, ką vartoja Muskas  (3)

Pasak kai kurių jam artimų žmonių, vis labiau nepastovus milijardieriaus Elono Musko elgesys ir sprendimų priėmimas gali būti dėl tariamo vienos medžiagos vartojimo padidėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ronanui Farrow'ui išsamiai nagrinėjant dabartinę intrigą, skirtą „The New Yorker“, išryškėjo viena  smulkmena: tie, kurie yra artimi milijardieriaus orbitai, nerimauja, kad jam ir toliau nešant tokį krūvį, jis gali gydytis pats ir kad žirgų raminamieji vaistai, paversti pramoginiais ir gydomaisiais vaistais, gali būti tai, ką jis naudoja.

Kaip pažymi R. Farrow'as, vis daugėja tokių pasisakymų, įskaitant ir paties E. Musko, o tai rodo, kad turtingiausias pasaulio žmogus bent jau domisi šio vaisto terapiniu poveikiu.

Nors jis atsisakė komentuoti šią istoriją, „SpaceX“ ir „Tesla“ savininkas, kaip pažymima ataskaitoje, neneigė, kad vartojo ketaminą, o po to, kai „Wall Street Journal“ anksčiau šią vasarą pranešė, kad keli žmonės matė jį vartojantį, jis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė įrašą, palaikydamas vaistą.

„JAV depresija per daug diagnozuojama, tačiau kai kuriems žmonėms tai tikrai yra smegenų chemijos problema“, –  rašė E. Muskas. „Tačiau žmonių zombizavimas SSRI (antidepresantai) tikrai per didelis. Iš to, ką mačiau su draugais, retkarčiais vartojamas ketaminas yra geresnis pasirinkimas.“

 

Nors jie nebuvo įvardinti, E. Musko bendražygiai R. Farrow'ui pasakojo, kad pastaraisiais metais jis pradėjo vartoti daugiau ketamino, o tai gali lemti kai kuriuos keistesnius jo priimtus sprendimus, ypač dėl to, kad jie yra susiję su chaotišku socialinio tinklo, anksčiau žinomo kaip „Twitter“, valdymu.

Iš tiesų, kaip „The New Yorker“ sakė ketamino tyrinėtojas Amitas Anandas, ilgalaikis „specialaus K“ vartojimas iš tiesų gali turėti įtakos žmogaus asmenybei ir mąstymo procesams.

„Ketamino poveikis yra šiek tiek panašus į alkoholio. Jis gali sukelti slopinimą, kai darote ir sakote tai, ko kitaip nedarytumėte“, - sakė mokslininkas. „Didesnėmis dozėmis jis daro kitokį poveikį, tai yra disociacija: jaučiatės atskirti nuo savo kūno ir aplinkos.“

 

„Galite jaustis grandioziškai ir tarsi turėtumėte ypatingų galių ar ypatingų talentų“, – pridūrė A. Anandas. „Žmonės daro impulsyvius dalykus, darbe gali daryti nerekomenduojamus veiksmus. Poveikis priklauso nuo darbo pobūdžio. Bibliotekininkui rizika mažesnė. Jei esi pilotas, tai gali sukelti didelių problemų.“

Kad būtų aišku, didybės kliedesiai ir akivaizdus rizikos prisiėmimas yra neatsiejama visų E. Musko sandorių dalis. Tačiau jei tai skatina ketamino vartojimas arba piktnaudžiavimas, būtų bloga žinia visiems, užkluptiems didžiulio milijardieriaus polėkio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(14)
(-4)

Komentarai (3)