„Gresia didelis pavojus. Pradedamas slaptas SSRS atkūrimas.“ Ką tyliai padarė Putinas  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas specialiai leido Azerbaidžanui užimti Karabachą, nes turi planų dėl Armėnijos, sako Igoris Eidmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Karabacho praradimo Armėnija rizikuoja tapti nauja Rusijos agresijos auka. Tokią nuomonę savo tinklaraštyje „Telegram“ išsakė garsus Rusijos sociologas ir opozicionierius Igoris Eidmanas.

Jo nuomone, V. Putinas tiesiogine prasme „nutekino“ Karabachą Azerbaidžanui, kad susilpnintų Armėniją ir paimtų ją visiškai savo kontrolei.

„V. Putinas bando iškeisti Kalnų Karabachą į Armėniją. Supratęs, kad nebegali kištis į Azerbaidžaną, bando pralaimėjimą paversti pergale. Jo skaičiavimas yra toks, kad dėl priverstinio Karabacho pasidavimo, jis galės pašalinti N. Pašinianą (ar Armėnijos ministro pirmininko postą – red.) ir vėl paversti Armėniją savo protektoratu. Dabar V. Putino agentai Armėnijoje stengsis šia situacija pasinaudoti šimtu procentų“, – rašė Rusijos opozicionierius. 

Atkreipkime dėmesį, kad, anot rusų žurnalistės Julijos Latyninos, dar 2022 metų vasarį, kai V. Putinas pradėjo savo „specialiąją operaciją“ Ukrainoje, į Armėniją iš Rusijos Federacijos pateko daugybė stiprių vyrų, panašių į „tituškus“.

 

Ji įtaria, kad jau tada diktatorius planavo „nusausinti“ Karabachą, užgrobti valdžią Armėnijoje ir prijungti ją prie savo „SSRS 2.0“ kartu su Ukraina ir Baltarusija.

Kremliaus planai dėl Ukrainos apgailėtinai žlugo, tačiau Armėnijai dabar gresia didžiulis pavojus. Karabachą išlaisvinus Azerbaidžano armijai, Armėnijoje siautėja protestai. Maskva gali jais pasinaudoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(24)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()