„Visa jo karjera finansuojama iš smaragdo kasyklos.“ Netikėta žinia, Ką paskelbė Elono Musko tėvas  ()

Žinote, kad tariamai Muskų šeimai priklausanti smaragdo kasykla, apie kurią Elonas neseniai kalbėjo, yra tik gandas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau buvo rašoma, kad kasykla tikrai egzistavo...

„Aš sumokėsiu milijoną „Dogecoin“ už šios kasyklos egzistavimo įrodymą!“ E. Muskas „Twitter“ paskelbė anksčiau šį mėnesį. O dar sausį skundėsi, kad „netikros smaragdo kasyklos dalykas taip erzina“.

Na, pasak Errolo Musko, ekscentriškojo  Elono tėvo, kasykla tikrai egzistuoja. Ir gerai pagalvojus, jis paims tą „Dogecoin“ milijoną, ačiū!

„Kai tai perskaičiau, susimąsčiau: „ar galiu įrodyti, kad tai egzistavo“, – naujame interviu „The Sun“ sakė Errolas, remdamasis savo sūnaus „Dogecoin“ žinute. „Elonas žino, kad tai tiesa. Visi vaikai apie tai žino.“

„Elonas pamatė juos (smaragdus) mūsų namuose“, – pridūrė jis. – Jis žinojo, kad aš juos parduodu.

Smaragdo kasykla yra ypač keistas E. Muskio istorijos kūrinys – ne dėl kasyklos egzistavimo fakto, o dėl neseniai priimto Elono sprendimo staiga ir visiškai atsisakyti savo ankstesnių teiginių.

Tačiau savo naujame interviu „Sun“ Errolas, regis, ketino pasiekti rekordą ir bulvariniam laikraščiui paaiškino, kad Zambijos aerodrome jis susitiko su italu kasyklos savininku. Italas, matyt, pasakė Errolui, kad sumokėjo Zambijos vietiniams gyventojams, kad jie kastų brangakmenius, o Errolis nusprendė užmegzti verslą su džentelmenu.

„Elonas sako, kad formalios kasyklos nebuvo. Tai buvo uolos darinys, išsikišęs iš žemės“, - bulvariniam leidiniui sakė Errolas, pažymėdamas, kad savo dalyvavimą operacijoje išlaikė „po stalu“.

 

„Nebuvo kasybos įmonės. Nėra pasirašytų sutarčių ar finansinių ataskaitų“, – aiškino jis. „Niekas nieko neturėjo. Sandoris buvo sudarytas paspaudus ranką su italu tuo metu, kai Zambija buvo atvira visiems.“

Errolas net teigė, kad smaragdiniais pinigais buvo sumokėta už jo sūnaus persikėlimą į JAV, kur Elonas toliau mokėsi Pensilvanijos universiteto Vartono verslo mokykloje, gaudamas stipendiją – su, matyt, iš smaragdų gautais pinigais kišenėje pragyvenimo išlaidoms padengti. Kitaip tariant, pasak vyresniojo Musko, panašu, kad visas Elono kelias į turtus ir šlovę už Pietų Afrikos ribų buvo grįstas Zambijos smaragdais.

„Per tą laiką, – sakė Errolas, kalbėdamas apie Elono koledžo metus, – man pavyko jam ir [Elono broliui Kimbaliui Muskui] išsiųsti pinigus, kuriuos uždirbau iš smaragdo pardavimo.

Žiūrėk, Errolas visai nėra didysis gerasis bičiulis, o Muskų šeima viduje atrodo gana įtempta. Bet kažkodėl „sutikau atsitiktinį italą ant pakilimo tako ir iš ten patekau į smaragdų kasybą“, atrodo, kad šie žmonės neatviri.

 

O kodėl Errolas mano, kad jo sūnus tiesiog nepripažins, kad kasykla buvo tikra?

„Pagrindinis Elono rūpestis – neatrodyti „pasitikėjimo fondo vaiku“, kuriam viskas buvo duota ant lėkštutės“, – bulvariniam leidiniui sakė Errolas, tačiau pridūrė, jog įsitikinimas, kad jo sūnus gimė su sidabriniu, arba, gerai „smaragdiniu šaukšteliu burnoje „netiesa“.

„Elonas rizikavo ir dirbo kaip liepsnojantis, kad būtų ten, kur yra šiandien. Smaragdai padėjo mums išgyventi labai sunkų Pietų Afrikoje laikotarpį, kai žmonės, įskaitant visą jo motinos šeimą, bėgo iš šalies, o galimybės užsidirbti buvo be galo žemos“, – tęsė jis. „Tai viskas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(10)
(12)
(-2)

Komentarai ()