„Padaryk tai dar kartą ir bus dar blogiau.“ Trumpas užkniso. Netikėtas grasinimas  ()

Niujorko teismas nubaudė D. Trumpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas trečiadienį prisiekęs liudijo Niujorko civiliniame procese dėl sukčiavimo.

Teisėjas Arthuras Engoronas buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui skyrė 10 000 USD baudą už „riboto tylėjimo įsakymo“ pažeidimą.

Teismas anksčiau uždraudė D. Trumpui komentuoti teismo darbuotojus. Nepaisant to, interviu spaudai metu jis kalbėjo apie „labai šališką žmogų, sėdintį šalia“ teisėjo A. Engorono. Matyt, jis turėjo omenyje teisėjo sekretorę Allison Greenfield, kuri dažnai pati apklausinėjo abiejų pusių advokatus.

Teisėjas perspėjo, kad D. Trumpui grės didesnė bauda, ​​jei vėl pažeis tylėjimo įsakymą. „Padaryk tai dar kartą ir bus dar blogiau“, – pabrėžė A. Engoronas.

Anot „CBS News“, po D. Trumpo komentarų A. Engoronas pareiškė, kad jis galėjo pažeisti ribotą tylėjimo įsakymą, įvestą po to, kai buvęs prezidentas socialinėje žiniasklaidoje paskelbė įžeidžiantį įrašą apie A. Greenfield. Spalio 3 dieną D. Trumpui ir kitiems su byla susijusiems asmenims buvo uždrausta viešai kalbėti apie teismo darbuotojus.

D. Trumpo gynėjai protestavo prieš baudą. Jie, kaip ir buvęs prezidentas, tvirtino, kad jo komentarai buvo nukreipti į Michaelo Coheno teismo liudytoją. Kadaise jis buvo Niujorko milijardieriaus advokatas.

 

Teisėjas A. Engoronas atsakė, kad jo praktika yra konsultuotis su savo advokatais ir jis vertina jų indėlį. Tačiau galutinius sprendimus jis priima pats.

Tai jau antroji bausmė nuo tada, kai D. Trumpui buvo liepta tylėti. Spalio 20 dieną teismas jam skyrė 5000 USD baudą. Taip atsitiko todėl, kad ištrinto socialiniuose tinkluose paskelbto įrašo kopija niekada nebuvo pašalinta iš jo kampanijos svetainės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: