[ŽT] Tai skandalas. Kandidatas į JAV prezidentus Zelenskį pavadino „nacistu“. Kas vyksta (Video)  (3)

Politiko pareiškimas sukėlė kritikos audrą internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš galimų kandidatų į JAV prezidentus iš Respublikonų partijos Vivekas Ramaswamy pavadino prezidentą Volodymyrą Zelenskį „naciu“ ir pateko į kritikos bangą. Jo kampanijos atstovai sakė, kad jis „turėjo omenyje ką nors kita“.

Per kitą respublikonų kandidatų debatų raundą V. Ramaswamy sakė, kad Ukraina „nėra demokratijos pavyzdys“.

„Ji grasina šiemet nerengti rinkimų, nebent JAV duos daugiau pinigų. Tai nedemokratiška. Ir ukrainiečiai šlovina savo gretose esantį nacį - komiką su krovėjo kelnėmis, vyrą vardu Zelenskis - tai nėra demokratiška“, - sakė V. Ramaswamy.

Politiko pareiškimas sukėlė kritikos audrą internete, nes V. Zelenskis yra žydų kilmės, o jo artimieji mirė per Holokaustą.

 

V. Ramasvamy spaudos sekretorė Tricia McLaughlin vėliau sakė, kad jis V. Zelenskio nevadino naciu, o turėjo omenyje valstybės vadovo vizitą Kanados parlamente rugsėjį, kur buvo pakviestas 98 metų ukrainietis Jaroslavas Gunka, kovojęs SS Galicijos divizijoje.

„Jis kalbėjo greitai, o jo žodžiai buvo neaiškūs“, – prisipažino ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(32)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)