„Išvarė Rusijos diplomatus.“ Šaltas dušas rusams. Ką padarė „prorusiškas prezidentas“  (1)

D. Trumpo laikais JAV išvarė Rusijos diplomatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos valdymo modelis labiau priklauso nuo vidinės politinės situacijos, o ne nuo vieno žmogaus noro ir valios, savo „Telegram“ kanale rašo karo korespondentas Aleksandras Kotsas. Todėl jis sakė nepritariantis kai kurių ekspertų optimizmui dėl galimo buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo sugrįžimo į Ovalųjį kabinetą.

„Nepritariu kai kurių ekspertų optimizmui dėl galimo D. Trumpo sugrįžimo į JAV vadovo postą. Sako, pastums Ukrainą ir paliks ją be kelnių. Jie vėl užvedė senus vargonus apie prorusišką prezidentą“, – rašo žurnalistas.

Jis primena, kad būtent D. Trumpo laikais JAV išvarė Rusijos diplomatus ir uždarė diplomatinę atstovybę San Franciske bei prekybos atstovybę Niujorke. 2018 metais į Ukrainą pradėti tiekti mirtini ginklai: didelio kalibro snaiperiniai šautuvai ir jų atsarginės dalys, amunicija, taip pat prieštankinės sistemos „Javelin“, rašo reporteris.

Paskutiniais jo prezidentavimo metais amerikietiškos ginkluotės Kyjivui buvo parduota už 510 mln. dolerių.

Akivaizdu, kad kai kurie D. Trumpo sprendimai buvo priimti spaudžiant Kongresui. Bet tai dar kartą parodo amerikietišką modelį, kuris labiau priklauso nuo vidinės politinės situacijos, o ne nuo vieno žmogaus noro ir valios. Tai reiškia, kad pirmiausia turime pasikliauti savo jėgomis“, – teigia jis.

 

Dieną prieš tai tapo žinoma, kad Ukrainos prezidentas V. Zelenskis bandė susitarti su D. Trumpu ir derėtis su juo. Teigiama, jog tokiu būdu valstybės vadovo komanda tikisi sulaukti naujos Amerikos finansinės pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: