Danilovas skelbia apie „visiškos anarchijos“ planą. Kas vyksta  ()

Maskvai reikia visiško padėties Ukrainoje destabilizavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Danilovas sakė, kad Rusija nori įstumti Ukrainą į 1917–1922 m. situaciją, kai vyko ir išorinė, ir vidinė konfrontacija.

Grupė „ekspertų“ Kremliuje parengė planą, kaip šalies agresorės Rusijos direktorius Vladimiras Putinas kurstytų konfrontaciją Ukrainos visuomenėje arba skatintų „penktąją koloną“ Aukščiausiojoje Radoje. Tai pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius O. Danilovas.

Savo rubrikoje „Ukrainskaja pravda“ jis rašė, kad Kremlius sugalvojo planą, kuris apima pilietinės konfrontacijos kurstymą arba savo atstovų infiltravimą į Ukrainos parlamentą.

„Be Ukrainos vidinės padėties chaotizavimo Rusijos karinių tikslų pasiekti neįmanoma. Ideali situacija Rusijai ir V. Putinui yra Ukrainos grįžimas į nekontroliuojamumo ir visiškos anarchijos būseną, kurioje šalis atsidūrė 1917–1921 m., kai karas vyko iš išorės ir vidaus“, – rašo O. Danilovas.

Anot jo, į planą įtrauktas karinis (spaudimas visuose fronto sektoriuose, raketų teroras žiemą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų pabloginimas), informacinis (panikos skleidimas soc. tinkle dėl „mobilizacijos, korupcijos ir didelių nuostolių“) ir politinis (dirbtinis konflikto kariniame-politiniame Ukrainos vadovybės bloke kūrimas) ir kiti žingsniai.

 

„Kai kurios iš šių priemonių jau vykdomos, kai kurios laukia savo eilės... Visos šios priemonės kartu turėtų sukurti kritiškai neigiamą visuomenės foną... Sudaryti tokias sąlygas centrinei valdžiai, kad toliau būtų neįmanoma kontroliuoti situacijos, grėstų socialinis sprogimas sostinėje ir protestų plitimas į regionus“, – perspėjo pareigūnas.

Jis taip pat pridūrė, kad galutinis Rusijos Federacijos tikslas yra „sugriauti Vakarų paramą ir pakenkti gynybos pajėgų moralei bei kovos efektyvumui“, ir pabrėžė, kad kol kas Rusijos planai yra labiau „Maskvos kūrėjų fantazijos“. Tačiau jų nevertėtų nuvertinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()