Į Suomiją įvažiavo Rusijos tankas T-72. Skubiai skelbiama nota (Video)  (1)

RF naujienų agentūra „Ria Novosti“ teigia, kad Suomijos užsienio reikalų ministerija gavo notą iš Rusijos dėl Ukrainoje sunaikinto Rusijos tanko T-72, rodomo Kansalaistor aikštėje Helsinkyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos užsienio reikalų ministerija „Iltalehti“ patvirtina, kad Suomija gavo notą iš Rusijos apie sunaikinto tanko pristatymą.

„Ria Novosti“ nurodyti Rusijos diplomatai tvirtina, kad Rusijos ambasada įteikė notą kaip protestą prieš „neapykantos Rusijai kurstymą“.

„Kaip protestą ambasada išsiuntė pranešimą Suomijos užsienio reikalų ministerijai. Pabrėžėme, kad šį papiktinusį poelgį laikome neapykantos Rusijai kurstymu“, – diplomatus cituoja leidinys.

„Manome, kad Suomijos valdžios neveiklumas ir tylus sutikimas su tuo dar labiau susilpnina mūsų šalių santykius.“

Diplomatų žinutėje taip pat yra aiški propaganda, pasak kurios Helsinkio gyventojai esą įsiuto dėl rusų tanko pristatymo ir į vietą atnešė gėlių bei žvakių žuvusiems rusų kariams atminti.

„Suomijos sostinės gyventojai, sujaudinti šio ciniško pakerėjimo, neša į vietą gėlių ir žvakių žuvusiems Rusijos kariams atminti“, – teigiama pranešime.

Sunaikinto rusiško šarvuočio atgabenimas į Suomiją buvo bendras suomių draugų ir Suomijos ukrainiečių asociacijos projektas. Anksčiau tanką teko matyti, pavyzdžiui, Estijoje, kur rusai prie jo nešdavo gėlių.

 

YFF pirmininkas Kasperas Kannosto anksčiau sakė, kad panaši veikla buvo pastebėta ir Suomijoje.

„Pastebėjome, kad „Tik tok“ kai kurie žmonės rusiškai rašo, kad eikite pasiimti rožių žuvusiems rusams atminti. Rožes tvarkėme visą laiką“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(50)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: