[ŽT] „Milžiniška pasaulinė kanalizacija“: Paryžiaus merė išeina iš „Twitter“  (3)

A. Hidalgo tapo pirmąja garsia prancūzų politike, paskelbusia, kad palieka platformą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paryžiaus merė Anne Hidalgo paskelbė, kad palieka „Twitter“ (X), teigdama, kad pastaraisiais metais šis socialinis tinklas tapo „masinio mūsų demokratijų naikinimo ginklu“.

Pasak „European Truth“, ji tai pasakė pareiškime, paskelbtame „Twitter“ (X).

Neįvardindama jo vardo, A. Hidalgo atkreipė dėmesį į platformos savininko Elono Musko atsakomybę už pokyčius, kuriuos jis įvedė nuo 2022 m. spalio mėn., kai perėmė įmonę.

„Ši platforma ir jos savininkas veikia sąmoningai, kad padidintų įtampą ir konfliktus“, – pareiškė ji ir pridūrė, kad socialinis tinklas tapo „didžiuliu pasauliniu kanalizacijos kanalu“.

Pasak Paryžiaus merės, „Twitter“ (X) yra aiškus politinis projektas, kuriuo norima atsisakyti demokratijos ir jos vertybių galingų privačių interesų labui.

 

„Atsisakau palaikyti šį lemtingą planą“, – padarė išvadą A. Hidalgo, tapdama pirmąja garsia prancūzų politike, paskelbusia, kad palieka platformą.

Anksčiau Europos Komisijos komunikacijos departamentas dėl susirūpinimo dėl dezinformacijos plitimo prašė visų ES vykdomųjų tarnybų nutraukti reklamą socialiniame tinkle X („Twitter“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai (3)