Dauguma žmonių bijo tai pasakyti. Atskleista pagrindinė sėkmingų žmonių frazė  (1)

Sunku pripažinti, kad klysti, o kai kuriose kultūrose tai netgi vertinama kaip silpnumo ar kvailumo požymis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau mokslininkai išsiaiškino, kad kai kas nors pripažįsta klydęs, jis nėra laikomas mažiau kompetentingu. Žmonės iš tikrųjų mano, kad tokie yra protingesni ir draugiškesni, rašo „Cnbc.com“. Psichologai patvirtino, kad sėkmingi žmonės yra „išpažinėjai“ ir nebijo pasakyti dviejų paprastų žodžių: „Aš klydau“.

Psichologų Carolo Dwecko ir Karinos Schumann tyrimai patvirtina, kad žmonės labiau linkę prisiimti atsakomybę už klaidas, jei tiki, kad gali pakeisti savo elgesį.

„Svarbiausia yra priminti sau, kad net jei elgesys buvo neteisingas, ateityje galėsite jį pakeisti. O tai, kad pripažįstate savo nusižengimą, nereiškia, jog sakote, kad esate blogas žmogus“, – aiškino psichologai.

Kai kas nors jums pasakys, kad klystate, užuot iš karto pradėję gintis, paklauskite, kodėl jie jums tai sako. „Ar galite man tai paaiškinti plačiau?“, paklauskite ir tikrai girdėkite, ką jie jums atsakys.

 

Taip ne tik būsite imlesni kito asmens atsiliepimams ir mintims, bet tai ir praplės jūsų supratimą apie temą ar problemą. Jūs tapsite mažiau agresyvūs kitų nuomonei ir taip pat ugdysite  pasitikėjimo savim jausmą.

„Kai pripažinsime, kad klystame, ne tik būsime laikomi stipresniais ir draugiškesniais, bet ir greičiausiai mums bus atleista už nusižengimus“, – pažymėjo mokslininkai ir pridūrė, kad pripažinę savo klaidas sukuriame daugiau galimybių išlaikyti gyvenime svarbius ryšius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: