[ŽT] Kas nutiko pradingusiam Kinijos ministrui. „Politico“ sužinojo šiurpią paslaptį  ()

Paskutinį kartą Qin Gang viešumoje matytas birželio 25 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių žurnalistai išsiaiškino paslaptingas buvusio Kinijos užsienio reikalų ministro Qin Gang dingimo detales. Priminsime, kad diplomatas buvo atleistas 2023 metų liepą. Keletą mėnesių jis nesirodė viešumoje, o jo buvimo vieta vis dar nėra oficialiai paskelbta.

Kaip rašo „Politico“, remdamasi Kinijos pareigūnams artimu šaltiniu, paskutinės Qin Gang dienos galėjo būti sunkios.

Leidinio teigimu, diplomatas buvo Pekino ligoninėje. Remiantis kai kuriais pranešimais, jis galėjo mirti nuo kankinimų. Kitų šaltinių teigimu, jis nusižudė. Oficialiai Kinijos valdžia šios informacijos nekomentavo.

Paskutinį kartą Qin Gang viešumoje pasirodė birželio 25 d. Tą dieną jis Kinijos sostinėje susitiko su Rusijos užsienio reikalų viceministru Andrejumi Rudenko. Tada jis susitiko su diplomatais iš Šri Lankos ir Vietnamo.

 

Praėjusių metų liepą Qin Gang buvo atleistas iš savo pareigų. Kinijos užsienio reikalų ministerija nekomentuoja informacijos apie buvusio ministerijos vadovo būklę ir buvimo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()