[ŽT] „Neturiu teisės vardinti vardų, bet...“ Lavrovas skelbia apie Vakarų „slaptus bandymus“ užmegzti ryšius  ()

Aukšti Vakarų šalių atstovai slapta bando užmegzti ryšius su Maskva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukšti Vakarų šalių atstovai slapta bando užmegzti ryšius su Maskva Ukrainos klausimais, nepaisant pažadų nediskutuoti apie „konfliktą“ be Kyjivo. Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Neturiu teisės vardinti pavardžių, bet yra nemažai aukštų, labai garsių Vakarų šalių lyderių. Įskaitant vieną konkretų labai žinomos Vakarų šalies lyderį, kuris kelis kartus, skirtingais kanalais... siuntė signalus, sakydamas, kodėl mes nesusitinkame ir nepasikalbame, ką daryti su Ukraina ir Europos saugumu“, – sakė  Lavrovas, kurį cituoja TASS.

Lavrovas pridūrė, kad tariamai politikas tris kartus bandė siųsti atitinkamus signalus trimis skirtingais kanalais, be to, jis turi tiesioginę prieigą prie savo „kolegos Maskvoje“.

 

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo, Maskva yra pasirengusi dialogui su šalimis, suinteresuotomis nutraukti bandymus kurti savo saugumą kitų saugumo sąskaita. Lavrovas priminė Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, kad derybų priešininkai turi suprasti, kad sąlygos jiems bus tuo sunkesnės, „kuo ilgiau jie vers [Ukrainos prezidentą Volodymyrą] Zelenskį kariauti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(56)
(-46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()