[ŽT] „270 mln. dolerių“. Pasaulis to dar nematė, ką Havajuose stato Zuckerbergas  ()

„Kulau ranča“ yra Kauai saloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ ir „Meta“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas Havajuose stato 100 mln JAV dolerių vertės požeminį „pasaulio pabaigos“ bunkerį su nepriklausomais energijos ir maisto šaltiniais, rašo „Wired“, remdamasi savo šaltiniais.

Kompleksas, vadinamas „Kulau ranča“ yra Kauai saloje ir iš dalies jau baigtas. Tai bus vienas brangiausių asmeninių pastatų šiuolaikinėje istorijoje. Jį sudaro daugiau nei dešimt pastatų. Du pagrindiniai gyvenamieji pastatai yra sujungti ilgu tuneliu su bunkeriu, į kurį patenkama pro duris grindyse. Jas saugo šarvuotos plieninės durys, iš vidaus užpildytos betonu.

Bunkeris bus visiškai nepriklausomas nuo išorinio pasaulio. Jis sujungtas su beveik 17 m skersmens ir 5,5 m aukščio vandens rezervuaru. Maisto šaltinis turėtų būti naminiai gyvūnai ir daržas rančoje.

​Aplink sklypą pastatyta 1,8 m aukščio siena, kiekvienas darbuotojas pasirašo neatskleidimo sutartį, nepaisant to, ar jis dalyvauja projekte. Zuckerbergas už rančos žemę sumokėjo 170 mln. dolerių.

 

Leidinio pravilamag teigimu, projektas milijardieriui kainuos 270 milijonų JAV dolerių. Tai bus kažkas daugiau nei asmeninis kaimo namas: Zuckerbergas šiame komplekse jau surengė du verslo renginius.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(11)
(1)

Komentarai ()