„Fašistinė retorika“: užsipuldamas Bideną, Trumpas citavo Putiną ir Hitlerį (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas savo kalbos, kurios tikslas buvo sumenkinti Baltųjų rūmų vadovą Joe Bideną, metu citavo Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną. D. Trumpas pareiškė, kad dabartinis JAV prezidentas yra „grėsmė demokratijai“.

Negana to, Adolfo Hitlerio stiliumi politikas per kampanijos renginį pasakė, kad imigrantai „nuodija mūsų šalies kraują“. Tai praneša CNN.

Kreipdamasis į savo šalininkus mitinge Naujajame Hampšyre, D. Trumpas J. Bideną pavadino „grėsme demokratijai“ ir pridūrė, kad tokios pat nuomonės laikosi ir Rusijos diktatorius V. Putinas. D. Trumpas taip pat gyrė dar du autoritarinius užsienio politikus ir pavadino Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną „labai gerbiamu“. O Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong-inas sulaukė „labai gražaus“ D. Trumpo komplimento.

Analitikai pažymėjo, kad D. Trumpo pareiškimai atitinka paramą užsienio politikams, kurie imasi antidemokratinių priemonių, siekdami išlaikyti valdžią, modelio. Tuo pat metu žurnalistai pastebėjo, kad D. Trumpas suintensyvino savo retoriką po to, kai bandė išsisukti nuo klausimų, ar perrinktas JAV prezidentu pasielgs kaip diktatorius.

 

Tuo pat metu J. Bideno kampanijos atstovas Ammaras Moussa sakė, kad D. Trumpas savo kalbose Naujajame Hampšyre „kartojo Adolfą Hitlerį“.

„Jie nuodija mūsų šalies kraują. Jie nuodija psichiatrijos įstaigas ir kalėjimus visame pasaulyje, ne tik Pietų Amerikoje... bet ir visame pasaulyje. Į mūsų šalį jie atvyksta iš Afrikos, iš Azijos, iš viso pasaulio“, - D. Trumpas sakė apie imigrantus.

Savo pasisakymais D. Trumpas pademonstravo savo mėgstamus politikus, kartodamas Hitlerį, liaupsindamas Kim Jong Uną ir cituodamas V. Putiną, sakė J. Bideno kampanijos atstovas. A. Moussa pabrėžė, kad toks politikas kaip D. Trumpas kelia grėsmę Amerikos demokratijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: