„Bundesveras prieš Rusiją.“ Tai vyksta Lietuvoje – rytiniame NATO flange  (6)

Iš viso Vokietija Lietuvoje ketina dislokuoti apie 5000 karių ir civilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas kalbėjo apie „istorinę“ dieną ir momentą po to, kai pasirašė planą nuolat dislokuoti Bundesvero brigadą prieš Rusiją.

Pirmą kartą šiuolaikinės Vokietijos istorijoje Bundesveras nuolatos dislokuos visą brigadą Lietuvoje – rytiniame NATO flange, tiesiai prie sienos su Rusija.

„Kelio žemėlapį“ – šios dislokacijos grafiką – pirmadienį pasirašė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas ir Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Per pasirašymo ceremoniją Pistoriusas kalbėjo apie „istorinį momentą“ ir „gaires“ bei pabrėžė, kad bus sukurta vokiečių vadovaujama brigada, kuri atgrasytų Rusiją.

Anušauskas taip pat nepaliko jokių abejonių, su kuo potencialiai teks kovoti vokiečiams. „Didžiausia grėsmė mums yra agresyvi Rusijos politika“, – sakė Lietuvos ministras.

Planas sutvirtins abiejų šalių ketinimus dėl vokiečių brigados Lietuvoje ir tolesnių veiksmų dėl jos plataus dislokavimo, anksčiau pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pagal planą, Vokietijos kariai į Lietuvą atvyks palaipsniui nuo 2024 m., o dislokavimą tikimasi baigti iki 2027 m.

 

Veiksmų planą parengė jungtinė Vokietijos ir Lietuvos gynybos ministerijų darbo grupė.

Vokietijos gynybos ministerija paskelbė, kad į Lietuvą bus siunčiami 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas, dislokuotas Oberfichtacho mieste pietų Vokietijoje, ir 203-iasis šarvuotasis batalionas, dislokuotas Augustdorfe vakarų Vokietijoje. Planuojama, kad pirmasis šarvuotosios brigados padalinys ir organizacinis štabas į Lietuvą atvyks 2024 metais, o didžioji brigados dalis bus perkelta iki 2026 m.

Iš viso Vokietija Lietuvoje ketina dislokuoti apie 5000 karių ir civilių, prie kurių, tikimasi, ilgam rotacijos laikotarpiui prisijungs ir jų šeimos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)