Ko reikalauja Erdoganas: iškėlė sąlygas NATO  ()

„Jei tai padarysime vienu metu, galėsime daug lengviau to pasiekti ir parlamente“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad Turkijos parlamento Švedijos narystės NATO ratifikavimas priklauso nuo JAV Kongreso pritarimo Turkijos prašymui įsigyti naikintuvus F-16, ir paragino abu įstatymų leidėjus veikti „vienu metu“. Tai jis pareiškė gruodžio 18-osios vakarą, grįžęs iš susitikimo su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, praneša valstybinė Turkijos agentūra „Anadolu“.

R. T. Erdoganas pažymėjo, kad Kanada ir kitos NATO sąjungininkės turėtų panaikinti Turkijai įvestą ginklų embargą.

„Teigiami pokyčiai iš Jungtinių Valstijų F-16 klausimu ir Kanados pažadų vykdymas paspartins teigiamą mūsų parlamento požiūrį [Švedijos narystės atžvilgiu]. Visa tai yra susiję“, – sakė R. T. Erdoganas.

Jis žurnalistams sakė, kad šią savaitę vykusiose diskusijose su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas iškėlė klausimą dėl Turkijos parlamento ir Kongreso patvirtinimo vienu metu.

 

„Jei tai padarysime vienu metu, galėsime daug lengviau tai pasiekti parlamente“, – R. T. Erdoganas citavo H. Fidano žodžius A. Blinkenui.

R. T. Erdoganas spalį pateikė parlamentui Švedijos protokolą, tačiau ratifikavimo procesas įstrigo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: