Didžiulė audra. Dauguma amerikiečių pritaria D. Trumpo pašalinimui  ()

Neaišku, ką nuspręs Aukščiausiasis Teismas ir kada imsis bylos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-22 Didžiulė audra. Dauguma amerikiečių pritaria D. Trumpo pašalinimui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinė apklausa, paskelbta praėjus vos dienai po sprendimo, parodė, kad 54% respondentų tvirtai arba šiek tiek pritarė teismo sprendimui, o 35% nepritarė.

Buvęs prezidentas dabar turi galimybę prašyti, kad bylą peržiūrėtų JAV Aukščiausiasis Teismas, kur teisėjai galiausiai galėtų nuspręsti, ar D. Trumpas kurstė sausio 6-osios Kapitolijaus riaušes ir ar 14-osios pataisos argumentai gali neleisti jam balsuoti.

Beveik du trečdaliai demokratų, 63 procentai, tvirtai pritaria šiam sprendimui, o dar 21 procentas šiek tiek pritaria, rodo apklausa.

Nepriklausomieji susiskaldė, bet dauguma palaikė sprendimą: 48% prieš 35. Be to, maždaug ketvirtadalis respublikonų teigė, kad palaiko šį sprendimą, o 12% jį tvirtai palaikė.

Šis sprendimas sulaukė partijų palaikymo ir kritikos, demokratai jį gyrė kaip postūmį demokratijai, o respublikonai perspėjo, kad dėl to gali kilti chaosas rinkimų politikoje.

 

Neaišku, ką nuspręs Aukščiausiasis Teismas ir kada imsis bylos. Toje pačioje „YouGov“ apklausoje respondentų taip pat buvo prašoma įvertinti, ką nuspręs Aukščiausiasis Teismas.

Dauguma, 43%, tikisi, kad byla bus panaikinta, o tik 23% mano, kad ji bus patenkinta. Tik trečdalis demokratų teigė manantys, kad Aukščiausiasis Teismas neleis D. Trumpui kandidatuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(5)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: