[ŽT] Orbanas: „mane pykina nuo Briuselio. Reikia imti jį“  ()

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas prisipažino pavargęs nuo Briuselio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas prisipažino pavargęs nuo Briuselio bandymų primesti Budapeštui „neteisingus sprendimus“ daugeliu klausimų, įskaitant Ukrainą.

Interviu laikraščiui „Magyar Nemzet“ jis teigė, kad sieks pokyčių Europos Sąjungos vadovybėje ir šiuo atžvilgiu tikisi 2024 metų birželį vyksiančių rinkimų į Europos Parlamentą rezultatų.

Mane pykina nuo Briuselio. Tik klausimas, kokią išvadą daryti iš esamos situacijos. Mano išvada yra tokia, kad turime stengtis judėti toliau, plėsti savo pozicijas, burti sąjungininkus ir tobulinti Europos Sąjungą. Neužtenka pykti, turime paimti Briuselį“, – sakė Orbanas.

​Pasak Vengrijos ministro pirmininko, Europos Komisija kviečia visas šalis didinti įnašus ir taisyti ES biudžetą, siekiant išplėsti pagalbą Ukrainai, tai yra „skirti tam vengrų pinigus“. Orbanas mano, kad Vengrijos piliečiai jau „pavargę nuo Europos Sąjungos“.

 

Šiuo atžvilgiu jis teikia didelę reikšmę 2024 m. birželio mėn. vyksiančių Europos Parlamento rinkimų rezultatams, dėl kurių gali pasikeisti ES vadovybė. Orbano teigimu, pastaraisiais metais „Europos Sąjunga prarado savo pozicijas ir tapo silpnesnė“, todėl joje reikia pokyčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(36)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()