Serbija dėkoja rusų saugumui. Kas vyksta (Video)  ()

Serbijos opozicijos šalininkai protestuoja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-27 Serbija dėkoja rusų saugumui. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Belgrade kilusių riaušių Serbijos premjerė padėkojo Rusijos specialiosioms tarnyboms. Anot Anos Brnabič, rusai suteikė Serbijos valdžiai informaciją apie demonstrantų planus.

Apie Serbijos premjerės padėką rusams po šturmo Belgrade pranešė televizija N1.

„Vakarams tai, turbūt, nepatiks, bet noriu padėkoti Rusijos saugumo tarnyboms, kurios turėjo atitinkamą informaciją ir ja pasidalijo su mumis“, – komentuodama sekmadienio protestą Serbijos sostinėje sakė Ana Brnabič.

Serbijos institucijos pasidalijo informacija su kitais tarptautinės bendruomenės atstovais, tačiau jie ją atmetė kaip Rusijos dezinformaciją, sakė Serbijos ministrė pirmininkė.

Praėjusią naktį grupė kaukėtų žmonių bandė patekti į Belgrado rotušės pastatą. Kaip pranešė „Interia“, buvo sulaikyta beveik 40 demonstrantų.

Per susirėmimus buvo išdaužti pastato langai, suniokotos durys. Rotušę sauganti policija prieš užpuolikus panaudojo ašarines dujas, buvo sužeista apie 30 pareigūnų.

Savaitę protestuojantys Serbijos opozicijos šalininkai reikalauja anuliuoti gruodžio 17 dieną vykusių parlamento ir vietos rinkimų rezultatus. ES ir Europos Tarybos stebėtojų teigimu, rinkimai buvo nesąžiningi ir jais buvo manipuliuojama.

Pagrindinė opozicijos jėga – centro kairiųjų koalicija „Serbija prieš smurtą“ – paragino tarptautines institucijas nepripažinti rinkimų rezultatų ir pradėti tarptautinį šio klausimo tyrimą.

 

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius pirmadienį Belgrade susitiko su Rusijos ambasadoriumi Aleksandru Bocanu-Charčenko, su kuriuo „keitėsi pastabomis apie tarpusavio santykius ir situaciją regione“, socialiniame „Instagram“ tinkle informavo Serbijos lyderis. Pats Rusijos diplomatas pakomentavo šį susitikimą, sakydamas, kad prezidentas Vučičius informavo, kad „už sekmadienio riaušių Belgrade stovi Vakarai“.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(20)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()