Neįtikėtinas pasiekimas. Muskas uždirbo daugiau nei visas Lietuvos BVP  ()

Parengtas 500 turtingiausių pasaulio žmonių sąrašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma turtingiausių pasaulio žmonių 2023 metais padidino savo turtus, 38 iš 50 turtingiausių dar praturtėjo, trečiadienį pranešė „The Guardian“. 

Britų dienraštis savo publikaciją grindė „Bloomberg“ parengtu 500 turtingiausių pasaulio žmonių sąrašu.

Elonas Muskas yra turtingiausias.

Viršuje yra Elonas Muskas, kuris dėl X platformos, anksčiau vadintos Twitter, vertės smukimo nenukentėjo. Jo balansą sustiprino „Tesla“ akcijos, o bendra turto vertė išaugo 98 mlrd. USD, o tai yra daugiau nei Lietuvos BVP – rašė „The Guardian“.

Antroje vietoje yra prancūzas Bernardas Arnaultas vienintelis ne JAV pilietis dešimtuke. Jis, be kita ko, yra  Louis Vuitton Moët Hennessy koncerno savininkas. Podiumą uždaro Jeffas Bezosas, „Amazon“ generalinis direktorius ir prezidentas.

Tik 12 iš 50 turtingiausių pasaulio žmonių turtai šiemet sumažėjo. Į 500 geriausių patekusių 115 žmonių „nuskurdo“, rašo „The Guardian“. Net Rusijos oligarchų grupei, kuriai formaliai buvo taikomos Vakarų sankcijos reaguojant į Rusijos puolimą Ukrainoje, pavyko padidinti savo turtus.

 

Penkiasdešimtuke didžiausią šuolį užfiksavo Indonezijos verslininkas Prajogo Pangestu, kuris 2023 metais savo turtą padaugino septynis kartus, o tai leido jam reitinge užimti 47 vietą. „Vargšiausias“ buvo 15 vietą užėmęs Indijos verslininkas Gautamas Adani, kurio turtas susitraukė 36 mlrd. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()