Situacija kaista. Blokuoja Trumpo kandidatūrą į prezidentus  ()

Kolorado valstija nusprendė, kad D. Trumpas negali būti renkamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Meino valstija nusprendė, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas negali būti renkamas 2024 metų prezidento rinkimuose, praneša CNN.

Sprendimas grindžiamas 14-osios JAV Konstitucijos pataisos trečiąja dalimi, kuri uždraudžia pareigas užimantiems asmenims eiti valstybines pareigas, jei jie dalyvavo maište.

Tai antroji JAV valstija, nusprendusi diskvalifikuoti D. Trumpą pagal 14-ąją pataisą. Anksčiau gruodį Kolorado Aukščiausiasis Teismas nusprendė blokuoti D. Trumpo kandidatūrą valstijoje.

Beveik neabejotina, kad D. Trumpas planuoja užginčyti sprendimą. Dauguma teisės ekspertų mano, kad jo tinkamumo klausimas galiausiai pateks į JAV Aukščiausiąjį Teismą.

Tačiau Meino sprendimas gali būti vertinamas kaip triuškinama pergalė D. Trumpo kritikams, kurie ragino atmesti jo kandidatūrą. Prieš Kolorado sprendimą kelios kitos valstijos, įskaitant Mičiganą ir Minesotą, panašius pasiūlymus atmetė.

 

Pagrindinė 14-osios JAV Konstitucijos pataisos problema yra jos neapibrėžtumas. Priede tiksliai nenurodoma, kaip turėtų būti aiškinamas vadinamasis „maišto draudimas“.

Pats D. Trumpas neigė padaręs nusikaltimą 2021 metų sausio 6 dieną, kai protestuotojų grupė įsiveržė į JAV Kongreso pastatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: