Okupuota Sakartvelo teritorija parengė Putinui dosnią dovaną (Video)  ()

V. Putinas pareiškė, kad objektas turėtų veikti kaip visavertė Rusijos Federacijos prezidento rezidencija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 27-osios naktį Rusijos okupuoto Sakartvelo regiono Abchazijos vadinamasis „parlamentas“ neeiliniame posėdyje ratifikavo susitarimą dėl sovietiniais laikais pastatyto valstybinio vasarnamio netoli Pitsundos perdavimo Rusijos nuosavybėn.

Apie tai pranešė Sakartvelo agentūra „Interpressnews“.

Vietos kolaborantų ketinimas įteikti tokią dovaną V. Putinui sukėlė opozicijos pasipriešinimą, kuri antradienį, gruodžio 26 d., surengė protesto mitingą už vadinamojo parlamento sienų. Kad protestuotojai nesutrikdytų balsavimo, jis buvo surengtas naktį.

Okupuotos Abchazijos „parlamente“ yra tik 35 deputatai, 25 iš 28 posėdyje dalyvavusių pritarė šiam sprendimui. Į susitikimą buvo leista atvykti tik televizijos žurnalistams iš okupuoto regiono.

Pitsundoje esančios kotedžo perdavimo Rusijai priešininkai šį sprendimą pavadino „gėdingu“, tačiau vadinamasis Abchazijos prezidentas Aslanas Bzhania jau pasirašė įstatymą, ratifikuojantį Abchazijos ir Rusijos vyriausybių susitarimą.

 

Valstybinis vasarnamis Pitsundoje buvo pastatytas XX amžiaus šeštajame dešimtmetyje SSRS komunistų lyderio Nikitos Chruščiovo sprendimu ir užima apie 180 hektarų plotą. Abchazijos okupacinės valdžios remiamas susitarimas numato Rusijos valdžiai galimybę nemokamai naudotis nekilnojamojo turto kompleksu.

Anksčiau V. Putinas pareiškė, kad objektas turėtų veikti kaip visavertė Rusijos Federacijos prezidento rezidencija.

Rusijos ambasadorius Abchazijoje Michailas Šurgalinas patikslino, kad nuosavybėn bus perduoti tik tie pastatai, kurių remontą ir priežiūrą atliks FSO, o teritorija bus išnuomota 49 metams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: