[ŽT] Oficialu! Prie BRICS ką tik prisijungė dar 5 šalys. Kurios?  (1)

Kadangi BRICS sąjunga padvigubėjo, visų jos narių bendra ekonomika viršijo 28,5 trilijonus USD, o tai sudaro maždaug 28 % pasaulio ekonomikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar penkios valstybės prisijungė prie BRICS grupės, kuriai jau priklausė Brazilija, Rusijos Federacija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika. Apie tai „Africa News“.

2024 m. sausio 1 dieną naujomis sąjungos narėmis tapo Saudo Arabija, Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Iranas ir Etiopija. Taigi BRICS šalių narių skaičius padvigubėjo.

Kaip pažymi leidinio autoriai, BRICS buvo įkurta 2006 metais ir tapo besivystančių šalių bendradarbiavimo platforma. Žurnalistų teigimu, sąjungos plėtra siekiama sustiprinti jos įtaką pasaulinėje arenoje.

Pranešama, kad prisijungus minėtoms 5 šalims visų jos narių bendras gyventojų skaičius siekė apie 3,5 mlrd. Bendra BRICS šalių ekonomika dabar vertinama daugiau nei 28,5 trilijono USD, o tai sudaro maždaug 28 % pasaulio ekonomikos.

 

Argentinos prezidentas Javieras Milei atmetė pasiūlymą prisijungti prie BRICS. Jis parašė atitinkamus laiškus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, Kinijos prezidentui Xi Jinpingui, Brazilijos prezidentui Lulei da Silvai, Indijos ministrui pirmininkui Narendrai Modi ir Pietų Afrikos prezidentui Cyril Ramaphosa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(89)
(-28)

Komentarai (1)