„Tai turėjo būti nevieša informacija!“ Zelenskis prakalbo apie įstojimą į NATO ir ES (Video)  ()

„Kad kiekviena valstybė ir kiekvienas lyderis šimtu procentų jaustų, jog NATO kartu su Ukraina taps daug stipresnė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis surengė ilgą susitikimą aptarti Ukrainos planams santykiuose su partneriais Europos Sąjungoje ir NATO.

„Numatėme mūsų bendravimą, mūsų vidinius pokyčius, žingsnius santykiuose, kurių tikimės. Taip pat aptarėme neviešą darbą su partneriais“, – sakė V. Zelenskis.

Jis paaiškino, kad susitikimo metu buvo aiškiai suformuluotos šių metų užduotys. Susitikime dalyvavo Aukščiausiosios Rados pirmininkas, Vyriausybės vadovas ir atitinkamas ministro pirmininko pavaduotojas, užsienio reikalų ministras, gynybos ministras ir jo pirmasis pavaduotojas, tarptautiniai prezidentūros ekspertai, prezidentūros vyr. biuras.

„Mūsų prioritetai aiškūs: iki galo įgyvendinti sprendimą pradėti derybas, parengti mūsų derybų su Europos Sąjunga strategiją, plėtoti santykių ir bendravimo su Aljanso narėmis sistemą, kad kiekviena valstybė ir kiekvienas lyderis šimtu procentų jaustų, jog NATO kartu su Ukraina taps daug stipresnė“, – pabrėžė šalies vadovas.

 

Primename, kad gruodžio 14 dieną Europos Sąjungos lyderiai viršūnių susitikimo metu pritarė deryboms dėl Ukrainos įstojimo į bloką.

Taip atsitiko baiminantis, kad Vengrija blokuos sprendimą vetuodama jį. ES lyderių derybos truko daugiau nei tris valandas, o viršūnių susitikimo pradžia buvo atidėta dėl Budapešto pozicijos. Tačiau balsavimo metu Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas išėjo, todėl sprendimas priimtas vienbalsiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: