Naudingas idiotas. Robertas Fico „peza“ apie Rusijos saugumo garantijas  ()

Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą R. Fico pavadino „krize Ukrainoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico pareiškė, kad šaliai agresorei Rusijai „reikia saugumo garantijų“, o Europos Sąjunga ir Rusijos Federacija yra „bendri laivai“ ir yra reikalingos viena kitai.

R. Fico parašė Rusijos propagandos tezes Slovakijos leidinio „Pravda“ rubrikoje.

Pasak jo, Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą, kurį R. Fico pavadino „krize Ukrainoje“, neturi karinio sprendimo.

„Jei aš ko nors noriu, tai kad slavai nustotų kovoti tarpusavyje dėl geopolitinių priežasčių tiek iš Amerikos, tiek iš Rusijos pusės. Tegul Ukraina eina savo suvereniu, o ne diktuojamu keliu. Jei ji mato save ES, leiskite jai gauti tokią galimybę, jei įvykdys sąlygas. Mielai padėsime“, – rašo jis.

R. Fico pareiškė, kad neskleis priešiškumo jokiai pasaulio valstybei ir nori laipsniško ES valstybių narių ir Rusijos santykių standartizavimo. Jis taip pat sakė, kad „nepasiduos kvailai liberaliai ir progresyviai demagogijai, kuri pažeidžia žmogaus teises ir galiausiai padarys didžiulę žalą“.

„Rusijai reikia saugumo garantijų. Ir aš, kaip ir anksčiau, manau, kad turėtume grįžti prie pastarojo meto europietiškos retorikos, jog ES ir Rusija yra tam tikru mastu susiję laivai ir kad joms reikia viena kitos“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie karo priežastis, R. Fico rašo, kad Rusija reagavo į saugumo situaciją ir Ukrainos galimybę įstoti į NATO, tačiau pripažįsta, kad Rusijos Federacija pažeidė tarptautinę teisę, naudodama karinę jėgą be tarptautinio mandato. Anot jo, „didelės šalys dažnai tai daro“.

 

Jis taip pat pakartojo Rusijos propagandos teiginius apie tariamą „rusakalbių priespaudą“ 2014 metais, tariamą totalinę JAV įtaką Kyjivui.

Anksčiau Slovakija atsisakė pasirašyti deklaraciją, smerkiančią Šiaurės Korėją už balistinių raketų perdavimą šaliai agresorei Rusijos Federacijai. Šalies užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad „jų pusė tokios informacijos neturi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: