Rusai kviečiami į Š. Korėją. „Jūs čia pasijusit kaip rojuje“  ()

Praėjus ketveriems metams po kai kurių griežčiausių pasaulyje sienų kontrolės priemonių įvedimo, turistai vyks į Šiaurės Korėją ir ten praleis kelias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė rusų ketina atsipalaiduoti Pchenjane ir slidinėjimo kurorte.

Grupė turistų iš Rusijos kitą mėnesį vyks į Šiaurės Korėją. Anot Vladivostoko kelionių agentūros „Vostok Intur“, jų kelionė prasidės vasario 9 dieną ir truks keturias dienas. Ji apims vizitą į sostinę Pchenjaną ir viešnagę Masikryongo slidinėjimo kurorte. Kelionės kaina yra 750 USD. „Masikryonge pasijusite kaip tikrame žiemos sporto entuziastų rojuje“, – buvo rašoma pasiūlyme ir pabrėžta, kad turistai gali tikėtis „švaraus kalnų oro ir nuostabių vaizdų“.

Primorės krašto, regiono rytinėje Rusijoje, besiribojančio su Šiaurės Korėja, valdžia per „Telegram“ pranešė, kad dėl kelionės organizavimo buvo susitarta gruodį, Korėjoje lankantis jos gubernatoriui Olegui Kožemiako. Pasak Šiaurės Korėjos valstybinės agentūros KCNA, jis kalbėjosi su Šiaurės Korėjos išorės ekonominių santykių ministru Yun Jong Ho apie „tarpregioninio ekonominio bendradarbiavimo perkėlimą į aukštesnę stadiją“.

 

COVID-19 pandemijos pradžioje Šiaurės Korėja įvedė vieną griežčiausių pasaulyje kontrolių prie savo ir taip griežtai kontroliuojamų sienų. Anksčiau buvo įmanomos kelių dienų turistinės kelionės, tačiau tik organizuota forma. Seulo portalo „NK News“ skaičiavimais, 2019 metais turistų iš Kinijos dėka Šiaurės Korėja galėjo uždirbti iki 175 mln. dolerių.

Pekino kelionių agentūros „Koryo Tours“ vadovas Simonas Cockerellas interviu „Reuters“ informavo, jog jo partneriai iš Šiaurės Korėjos patvirtino, kad rusų kelionė vyks ypatingomis sąlygomis.

 

„Tai geras ženklas, tačiau, atsižvelgiant į konkrečias šios vienos kelionės aplinkybes, nedvejodama sakyčiau, kad tai paskatins didesnį atsivėrimą. Tačiau kadangi turistai ten nesiilsi daugiau nei ketverius metus, kiekvieną turistinę kelionę galima suvokti kaip teigiamą žingsnį į priekį“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()