Elonas Muskas turi didelių bėdų. Kas nutiko  ()

Mažėjančios elektromobilių kainos Kinijoje šiuos rūpesčius tik didina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dvi 2024 metų savaites elektromobilių kompanija „Tesla“ prarado 94 mlrd. USD rinkos vertės, o tai yra „blogiausia metų pradžia“ bendrovės įkūrėjui Elonui Muskui, rašo „Bloomberg“, remdamasi savo skaičiavimais.

Agentūra pažymi, kad jei „Tesla“ 2023 m. padvigubino savo kapitalizaciją, tada, remiantis pranešimais apie vieno didžiausių JAV automobilių nuomos žaidėjų „Hertz Global Holdings Inc.“ ketinimą atsisakyti elektromobilių, taip pat išaugus konkurencijai dėl Kinijos prekių ženklų, E. Musko įmonės akcijos smuko.

„Pagrindinis investuotojų susirūpinimas dėl „Tesla“ yra sustingęs augimas [elektrinių transporto priemonių rinkoje]“, – „Bloomberg“ sakė analitikas Jeffrey Osborne. Anot jo, mažėjančios elektromobilių kainos Kinijoje šiuos rūpesčius tik didina.

Vertinant procentais, „Tesla“ 12% nuosmukis nuo sausio pradžios yra blogiausias nuo 2016 m., kai „Tesla“ akcijos per pirmąsias devynias metų prekybos dienas nukrito 14%, pažymi agentūra.

„Tesla“ spalio mėnesio trečiojo ketvirčio pelno ataskaitoje pirmą kartą perspėta apie lėtėjančią elektromobilių paklausą. Sausio mėnesį tapo žinoma, kad Kinijos automobilių gamintojas BYD pagal bendrą automobilių pardavimą metų pabaigoje aplenkė Amerikos bendrovę. Taigi 2023 metais BYD pardavė 3 milijonus automobilių, o „Tesla“  – 1,84 milijono. Kaip pažymi „Bloomberg“, dėl to E. Muskas „patyrė asmeninį smūgį“ – jo asmeninis turtas „Bloomberg Billionaires“ indekse nuo 2023 m. pradžios jau sumažėjo 23 mlrd. dolerių ir dabar siekia 206 milijardus dolerių. Nepaisant pinigų praradimo, jis vis dar yra turtingiausias planetos žmogus, beveik 30 milijardų dolerių aplenkęs „Amazon“ įkūrėją Jeffą Bezosą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(9)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: