Analitikai sunerimę. Į Rusiją atvyko ypatingas svečias  ()

Ministrė į Rusijos Federaciją atvyko kaip tik tuo metu, kai buvo užmegzti ryšiai dėl ginklų tiekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrė Choe Son Hui atvyko į Rusiją. Ši kelionė gali palengvinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą Pchenjane ir padidinti ginklų, kurie sustiprino Kremliaus arsenalą karui prieš Ukrainą, tiekimą.

Bloomberg“ tai praneša remdamasi Šiaurės Korėjos valstybine žiniasklaida.

Choe bus Rusijoje iki sausio 17 d. Tai pirmoji jos kelionė į Rusijos Federaciją nuo 2023 metų rugsėjo – tuomet ministrė prisijungė prie Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno vizito, kurio metu susitiko su V. Putinu. Tada Rusijos prezidentas priėmė Šiaurės Korėjos lyderio kvietimą dėl atsakomosios kelionės.

JAV ir Pietų Korėja netrukus po Kim Jong Uno vizito pranešė, kad Šiaurės Korėja pradėjo siųsti į Rusiją daugiau nei milijoną artilerijos sviedinių ir kai kurias naujausias balistines raketas.

Choe planuoja sausio 16 dieną surengti derybas su kolega Sergejumi Lavrovu, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

 

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrės vizitas kelia susirūpinimą.

Leidinys priminė, kaip 2023 metų pabaigoje Kim Jong Unas pažadėjo „plėtoti strateginio bendradarbiavimo santykius su antiimperialistinėmis nepriklausomomis šalimis“. Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrės vizitas kelia susirūpinimą, nes tai gali reikšti, kad Šiaurės Korėja vaidins aktyvesnį vaidmenį pasauliniuose konfliktuose, tokiuose kaip karas Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(36)
(-19)

Komentarai ()