Mirtina tyla. To nesitikėjo niekas. Ką paskelbė Slovakija (Video)  (6)

Slovakijos parlamentaras Miroslavas Radakovskis padarė įžūlų pareiškimą Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Strasbūre.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos europarlamentaras iš ES tribūnos pagrasino kartu su V. Putinu „nušluoti Vakarų Europą nuo žemės“. Jis gąsdino Vakarų Europos šalis agresija, nes jos trukdė Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui užgrobti Ukrainą.

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraine 365“. M. Radakovskis pareikalavo nutraukti karinę pagalbą Ukrainai, savo poziciją pateisindamas cinišku šūkiu apie nepriimtinumą „žudyti slavus“. Savo kalboje jis nė karto neužsiminė apie šio karo iniciatorę ir agresorę – Rusiją. Vietoj to, jis apkaltino Jungtines Valstijas dėl to, kas įvyko, ir pavadino Europos Sąjungą „Amerikos vasalu“.

Slovakijos atstovas paragino skubiai pradėti derybas su Maskva, kad būtų išspręstas „Ukrainos konfliktas“, tačiau be Vašingtono tarpininkavimo. „Jei tai nebus sustabdyta, mes, slavai, susijungsime, brolis su broliu (ir aš tikiu, kad mes susivienysime) ir nušluosime Vakarų Europą nuo žemės paviršiaus. Esu tikras, kad niekas čia to nenori“, - sakė M. Radakovskis.  

Jo žodžiai buvo sutikti mirtina tyla.

 

Tiesą sakant, Slovakijos diplomatas pareiškė ketinantis prisijungti prie galimos Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Vakarų Europos šalis. Atkreipkime dėmesį, kad 2023 metų rudenį Slovakijoje į valdžią atėjo odiozinis Robertas Fico, užėmęs ministro pirmininko postą. Vienas pirmųjų jo sprendimų buvo nutraukti karinę ir kitokią pagalbą Rusijos agresijai besipriešinančiai Ukrainai.

R. Fico neslepia savo prorusiškų pažiūrų. Jis pasisako už Kyjivo priverstinį kapituliavimą kare su Rusijos Federacija, sankcijų agresorei panaikinimą ir bendradarbiavimo su Rusijos Federacija atnaujinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(81)
(-76)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: